Hatt og støvler på fest

Vibeke Gottschalck og Vibeke Nedrebø lar ikke en contryfest gå upåaktet hen.

Med opptil 250 gjester på parketten lørdag, stor stemninga i taket på Idrettshuset.

Hawk Christensen har orkesteret bokstavelig talt i boks.  Orkesteret er ferdig innspilt og styres via nettbrett. Så går det på kjente og kjære countrysanger, og alle synger med den stemmen de har. Lydnivået er høyt.  Det er så høyt at det er nærmest umulig å føre en samtale.  Du må egentlig langt ut på plassen før det lar seg gjøres.

Noen av gjestene var gjennomførte med countryklær, blant annet Vibeke Gottschalck fra Birkeland og Vibeke Nedrebø fra Vennesla.

– Jeg driver litt med turn og dette er jo beslektet aktivitet i den grad man danser og svinger seg og ikke bare sitter der, sier Vibeke fra Birkeland.

Hun har egentlig ikke vært ute på noe sånt på nærmere ett år nå, så når anledningen bød seg på Birkeland var hun ikke vond å be.

– Jeg driver med linjedans på fritida, så en countryfest på Sørlandet går jeg ikke glipp av, sier Vibeke fra Vennesla, som ser ut til å kose seg noe aldeles veldig.

Det var kanskje ikke birkelandsfolket som var i flertall på festen, men Anne Lise og Torbjørn Bakken har funnet sin plass og synger med av full hals.

– Dette er gøy, sier de kor, og er enige om at det gjerne skulle vært mer av det på Birkeland.

Paret forteller også at de nå er i ferd med å stille opp Playmo-samlingen sin så Birkenesavisas lesere kan bli nærmere kjent med den. Mer om det ved en senere anledning.

Forsamlingen forøvrig satte tydeligvis stor pris på at gruppen Country Girls med Jeanne og Liv Merethe Joreid og Siv Honnemyr kom på scenen etter nærmere 20 års fravær. Og dermed fortsatt festen lenge etter mørkets frambrudd.

 

Hawk Christensen leder allsangen.

Hawk Christensen leder allsangen.

Kjetil Johanson og Anders Bjærum fornøyd med festen.

Kjetil Johanson og Anders Bjærum fornøyd med festen.