Countryfest på Idrettshuset

FEST: Per Arne Evja og Jeanne Joreid håper på stinn brakke og høy cowboyfaktor i Idrettshuset på lørdag.

Førstkommende lørdag blir det flygende hatter og klaprende cowboystøvler i parketten på Idrettshuset.

I 10 år har det vært arrangert en venners-venners countryfest i en låve på Erkleiv. Nå satser de på å etablere festen som en fast tradisjon på Birkeland.

Jeanne Joreid og Per Arne Evja på Håbbeslandheia, er sammen med gjengen i Dusty Boots Linedancers initiativtakerne til Countryhappeningen. Jeanne er også vokalist i gruppa Heartland som spiller på Idrettshuset. Spille gjør også Hawk Christensen. Hawk lever et todelt liv for tiden. Ukedagene går oftest med til hesteoppdrag. Han har spesialisert seg på adferdspsykologi på hest. Når helgen står for døren er det spillejobber som gjelder. For tiden har han countryshow på Kiel-ferja, sammen med søstera til Dolly Parton. Hawk ser frem til Countryfesten, og tror på suksess.

– Det å flytte det til Birkeland tror jeg er rett og slett genialt. Det er allerede solgt mye forhåndsbilletter, og tradisjonelt sett selges mange flere i døra, sier han.

For ihuga countryfans som husker noen år tilbake, så vil det bli et hyggelig gjensyn med gruppa Country Girls. Etter 20 års dvale børster jentene støv av det gamle samarbeidet. Jeanne har foruten søster Lene Merethe Joreid med seg Siv Honnemyr på bass i denne gruppa, mens Hawk stepper inn som gjestegitarist i dette comebacket for jentene.

– Det vil selvfølgelig også bli vartet opp med linedance av Dusty Boots Linedancers, så alt skulle være duket for en heidundrende cowboyfest på Idrettshuset, lover Per Arne Evja.

Slik som forhåndssalget og interessen har vært så langt håper han på 250 besøkende.