Fullt hus med Bruaset

MENINGSFYLT: Etter å ha laget over 70 program om personer som velger å bo avsidesliggende og milevis fra nærmeste nabo, sitter Oddgeir Bruaset igjen med flere inntrykk.  – Jeg har opplevd det som høyst meningsfylt å treffe disse personene, sier han.

MENINGSFYLT: Etter å ha laget over 70 program om personer som velger å bo avsidesliggende og milevis fra nærmeste nabo, sitter Oddgeir Bruaset igjen med flere inntrykk. – Jeg har opplevd det som høyst meningsfylt å treffe disse personene, sier han.

Oddgeir Bruaset sørget for fullt hus på biblioteket under foredraget «Der ingen kunne tru at nokon kunne bu».

Gjennom NRK-serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» har programleder Oddgeir Bruaset besøkt noen av landets mest avsidesliggende steder. Forrige tirsdag var han på Birkeland for første gang der han holdt foredrag på folkebiblioteket.

– Dette er ressurssterke mennesker som har valgt å leve et enklere liv. De har hoppet av kjøp- og kast-karusellen for å leve tett på naturen, milevis fra nærmeste nabo, sier Oddgeir Bruaset.

Gjennom den folkekjære serien har programlederen siden 2002 møtt en rekke mennesker som har fortalt sine historier. Det er laget over 70 program, og Bruaset har også skrevet fire bøker med samme tittel som serien. Nå reiser han blant annet rundt og holder foredrag. Over 60 personer tok turen for å få med seg Bruaset på biblioteket.

– Etter å ha blitt kjent med disse menneskene gjennom serien er det noe som går igjen. De som bor såpass avsidesliggende er ofte psykiske sterke. De vet at de må klare seg selv, og det er ikke minst noe de selv ønsker. De er også praktisk anlagt, forteller Bruaset.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!