Har lest 400 bøker

SOMMERLES: Biblioteket var fullt lørdag da sommerles-diplomene ble delt ut. 43 birkenesinger har gjennomført kampanjen, men ikke alle var til stede lørdag.

Fest og moro for barna som har brukt sommeren til å lese.

– I løpet av sommeren har jeg lest 12 bøker og et blad. Det er gøy å få diplom for å lese, men jeg har uansett alltid vært glad i å lese, sier Aida Skjøldt Daland.

Hun en av 43 birkenesinger som har gjennomført Sommerles, en lesekampanje for barn i barneskolen. Lørdag fikk de ivrige bokleserne utdelt diplom på biblioteket på Strøget.

– Totalt har barna i Birkenes lest over 400 bøker i sommer. I hele Norge er det lest 330.000 bøker, og legge man dem etter hverandre på asfalten kommer man ikke bare til Lillesand, men forbi Arendal, sier biblioteksjef Arnhild Brakestad.

I tillegg til diplomene ble det trukket ut tre gavekort på 300 kroner hos en bokhandler, og Ivar Skippervold underholdt barn og voksne med sang og moro.

– Mitt inntrykk er at det har vært en del barn innom for å få stempel i sommer, og jeg tror det er motiverende for barna. Jeg ser i alle fall en forventning i øynene deres når de er innom her, sier Brakestad.

Det er barn som har lest minst fem bøker, og som har fått stempel i et såkalt lesepass, som lørdag fikk diplom og oppmerksomhet. Fra sentralt hold får vi opplyst at den mest leste boka i kampanjen er Gutta i trehuset med 13 etasjer av Andy Griffiths. Den har 2621 barn lest i sommer.

– Jeg liker egentlig å lese det meste, og leser mye om sommeren, spesielt hvis det regner, sier Veronika Igland.

Hun har pløyd gjennom åtte bøker i sommer, men er usikker på om det betyr at det har vært en fin sommer uten regn, eller motsatt.

– Det har nok vært litt regnvær, avslutter hun.

 

FORNØYD: Aida Skjøldt Daland og Veronika Igland har begge lest mange bøker i sommer. Begge liker godt å lese, og gjerne om det regner ute.

FORNØYD: Aida Skjøldt Daland og Veronika Igland har begge lest mange bøker i sommer. Begge liker godt å lese, og gjerne om det regner ute.