Fikk valuta for pengene

Finalene i rallycross måtte kjøres to ganger grunnet bilbranner. I begge klassene ble det hjemmeseier.

Motorsportfolket valfartet til Rugslandsbanen i helga, og etter dramatikken på banen å dømme, fikk publikum valuta for pengene. Hele 33 førere fra Kristiansand Automobilklubb, de fleste fra Birkenes, og en fører fra NMK Birkeland stilte til start. I tillegg var hele Sørlandet og Rogaland representert på startstreken.

I rallycross under 2,4 liter ble det i de innledende rundene raskt klart at Øyvind Granum i sin blå boble hadde ambisjoner. I finaleheatet ledet han med god margin da løpet ble avbrutt grunnet antydning til brann i en konkurrerende bil fra Rogaland. Heller ikke da finalen ble kjørt om igjen, kunnen noen ta fra Sørlendingen seieren.

Brann ble det også i den andre rallycross-finalen (over 2,4 liter) da Trond Veråsdal kjørte over en runde med stikkflammer under Volvoen før han ble stoppet. Ingen av førerne kom til skade, og også i denne klassen ble den gjeveste pokalen hentet hjem til Birkenes. Bursdagsbarnet (26 år) Pål Fidjeland gikk seirende ut av duellen med Thor Erik Ustad.

I A-finalen bilcross for seniorer gikk seieren til Herefoss og Jan Ola Kile, mens det lenge så ut til at Tobias Erlandsen skulle ta seieren i A-finalen for juniorer. Han veltet derimot på siste runde, og ble med det satt ut av spill uten å pådra seg skader. Pallplass i denne klassen ble det til Lena Flakk og Alexander Beisland.

 

Rugsland005Brann_NøkkviNETT

BRANN: Trond Veråsdal kjørte over en runde med stikkflammer under Volvoen før han ble stoppet. FOTO: NØKKVI ÆGIR RIKHARDSSON

Rugsland006PålFidjelandNETT

BURSDAG: Pål Fidjeland fylte år på søndag, og feiret med seier i sin klasse.

Rugsland003ØyvindGranumNETT

BOBLE: I sin blå boble stakk Øyvind Granum av med seieren i sin klasse.

Rugsland002PublikumNETT

PUBLIKUM: Gjerdet langs banen var fylt opp med publikum.

Rugsland001TilskuereNETT

FRAMTIDA: – Jeg skal kjøre bilcross så fort jeg blir 14 år, og det i en Volvo 240, sier Adrian Slåtsveen (med Caps). Her med Daniel W. Ovik, Petter B. Terjesen, William S. Ovik, Nøkvi Rikhardsson og Adrian W. Ovik.