Etterlengtet seier

GOD TRIO: Mens Chris Masoud (t.v.) og Christer Dahle (t.h.) dominerte midtbanen, ryddet keeperdebutant Zxhim Hyseni unna det som måtte slippe forbi BIL-forsvaret.

Så glade blir BIL-spillerne over endelig å ta en trepoenger igjen. 2-0-seieren over Lillesand FK var ikke større enn den burde være etter en kamp birkenesingene dominerte fullstendig.

– Deilig, sier Christer Dahle fornøyd etter at sluttsignalet er gått og seiersropene har gjallet over Birkenesparken.

19-åringen var kampens gigant mot Lillesand FK. Defensivt gjorde han knapt en feil, offensivt var han utilnærmelig. Når han satte opp farten med ballen, hadde ikke LFK’erne sjans til å henge med.

– Det er alltid gøy å spille sånne kamper og vinne, sier unggutten beskjedent.

Lokaloppgjør i fotballen lever sine egne liv. Alt kan skje, uansett nivå og tabellposisjoner før kampen. LFK kom til Birkenesparken med tre poeng mer og en plass høyere plassert på tabellen enn Birkenes. På banen var det klasseforskjell, i hjemmelagets favør. Vi talte 11-0 i sjanser, fem-seks av dem av det såkalte hundreprosent-slaget, før pause. Men det gikk en hel omgang pluss fem minutter før hvittrøyene fikk nettkjenning.

Da var det venstreback Steffen Jørgensen som satte ballen kontant i mål med et klokkerent hodestøt etter corner. 23 minutter ut i omgangen la Chris Masoud på til 2-0 da han dro seg elegant gjennom hele LFK-forsvaret og trillet ballen enkelt i nettet. Birkenes hadde flere kjempesjanser. Blant annet var Jakob Flakk alene med keeper, men en ubesluttsom BIL-spiss og en desto mer besluttsom LFK-keeper sørget for at det ikke ble mål.

Bakover på banen ruvet Rune Imenes og kaptein Lasse Aamlid i midtforsvaret, mens den 17 år gamle keeperdebutanten Zxhim Hyseni ryddet unna det som måtte komme forbi. BIL-treneren er imidlertid like fornøyd med angrepsspillet.

– Vi skulle fokusere spesielt på å få indreløperne på løp, og det synes jeg vi fikk til. Christer (Dahle) var jo eksepsjonell i dag, og Gjøran (Mollestad) har også mye gode bevegelser, sier Tor Ivar Ruud.

I det hele tatt er han godt fornøyd med hele lagets innsats i lokalderbyet.

– Spillerne virka utrolig tente i dag. De var på fra første stund, og vi spilte dem jo bokstavelig talt ut av banen, sier BIL-treneren, som håper laget klarer å gjenta bedriften i neste serierunde, når erkefienden Lillesand IL står på andre banehalvdel i Holta.

– I dag har vi tilnærmelsesvis full tropp. Da ser du hva vi kan få til. Mot Lillesand vil vi mangle Knut Arild (Espegren), men klarer vi å opprettholde dette trøkket og viljen til å vinne, så tror jeg mange lag skal få problemer med oss, sier BIL-trener Tor Ivar Ruud.