Knepent tap i høstpremieren

BILS BESTE: Midtstopper Ole Morten Byremo (t.v.) og midtbanemotor Elias Christiansen var best på Birkenes-laget som måtte tåle 2-3-tap for Hisøy i seriepremieren for høstsesongen. Førstnevnte reiser nå til Hønefoss for å studere.

Birkenes ledet to ganger, men klarte ikke å holde unna for formsterke Hisøy. Mål i siste spilleminutt sørget for at hisøyværingene fikk med seg alle tre poengene hjem.

Øyboerne kom stinne av selvtillit til Birkenesparken etter å ha nedsablet Lillesand med 4-0 i første seriekamp etter sommerpausen. For birkenesingene var fredagens oppgjør høstens første mulighet til å reise seg etter en svak avslutning på vårsesongen (tap 0-4 for Øyestad).

Hjemmelaget farligst

Og det begynte riktig så bra for hvittrøyene. Etter en relativt jevn- og velspilt første omgang, der Birkenes hadde de klart største sjansene, tok hjemmelaget ledelsen da kaptein Lasse Aamlid fikk foten på en corner. Da var det gått fem minutter av andre omgang. Fem minutter seinere utligner Hisøy når et flatt innlegg fra sida styres i nettet bak keeper Thomas Salvesen. 20 minutter ut i omgangen er det klart for ny hjemmeledelse når en Hisøy-spiller er uheldig og styrer ballen i eget nett etter klabb og babb i feltet. Ti minutter seinere skaper Hisøy balanse i regnskapet igjen.

Presses over på defensiven

De siste minuttene presses hjemmelaget over på defensiven, men Hisøy sliter med å omsette sjansene i tellende resultat. Helt til siste spilleminutt. Da lykkes det en Hisøy-spiller å pirke ballen over streken. Dermed ender det 3-2 i hisøyværingenes favør, nøyaktig som i vårens oppgjør mellom de to lagene.

– Synd vi blir pressa over på defensiven på slutten der, for kampen var egentlig ganske jevnspilt. Det er klart det er kjedelig å tape etter å ha ledet to ganger, sier BIL-oppmann Audun Rislaa, som styrte laget fra sidelinja sammen med juniortrener Simon i hovedtrener Tor Ivar Ruuds fravær.

Spillerfrafall

For midtbanemotor Christer Dahle og forsvarskriger Ole Morten Byremo var kampen den – foreløpig – siste i den hvite BIL-trøya. Begge reiser nå til Hønefoss for å studere. Dahles midtbanekollega Kristoffer Suggelia er allerede på plass i Stavanger i samme ærend. BIL-oppmannen velger å se det positive i situasjonen.

– Klart det er synd å miste sånne spillere, men da åpner det seg muligheter for andre. Vi har flere unggutter som banker på, så vi satser på at de tar noen steg, sier Audun Rislaa.

Første mulighet byr seg allerede tirsdag kveld når Birkenes møter Imås borte.