Dørstokken heme

Svært så nostalgisk og romantisk høres det ut, ja! Men hadde Prøysen, den gang han skrev det, vært gammel som jeg, med vond rygg og hatt fem dørstokker å «humpe» over med rullator fra rom til rom, tror jeg overskriften ville blitt en annen.

LESERBREV: Skulle jeg hatt dørstokken som tema for et dikt eller en novelle, ville tittelen blitt Den asens dørstokken! Her har jeg «kjørt» med rullator i vel en og en halv uke over fem forskjellige fartsdumper. Støt i ryggen hver gang jeg passerte en dump. Jeg lærte meg å forberede hver tur godt, så jeg ikke skulle få for mange «bomturer».

Men så, kjære vaktmester Imenes, skjedde det som står i sangen. Du kom, som en engel! Du grep inn og med perfekte hjelpemidler forvandlet du «humpeturen» eller «skrekkturen» til en lystreise, ja, den reneste drømmetur fra rom til rom. Nå kan du i tillegg til vaktmester smykke deg med tittelen veimester, og framfor alt engelen Gjøran (jeg holdt på å skrive Gabriel!).

På disse «rundreisene» mine gjennom huset ble jeg ofte så oppglødd at jeg begynte å synge! På en fin solskinnsdag kunne det bli Bjørnsons «Jeg kjører frem gjennom strålefryd». En dag humøret var helt på topp, tok jeg den mer «lettliva» slageren «så kjører vi i vei på livets landevei, og lykkelig er jeg».

Etter en god del praksiskjøring nå, har jeg vært innom tanken å be kjøreskolelærer Bjarne Eikeland om å komme opp og se om jeg nå er dyktig nok til å få et rullatorsertifikat! Det ville vært dårlig gjort av ham å svikte en gammel kjøreskoleelev. Jeg synes jeg har fått så god dreis på rullatorkjøringa nå at jeg tenker å stifte et eget firma: Oggevatn Rullatorservice. Da trenger jeg et rullatorsertifikat. Teorikurs behøves ikke. Prikkbelastning får jeg heller tåle underveis, dersom det skulle bli aktuelt!

Så et råd til kommunestyret: Dere må se å få endra navnet på Birkenesheimen til Änglagård. Det er jo der englene bor. Vår allestedsværende og snille engel Gøran, våre blide og hjelpsomme damer i resepsjonen, og våre umistelige engler i hjemmesykepleien. Å være engel kommer godt med når de skal fly rundt i hele Birkenes kommune for å hjelpe oss som bor her.

Så må vi aldeles ikke glemme legene. For å holde oss til bibelsk språkbruk, finner jeg det rett og slett dekkende å kalle dem de gode og barmhjertige samaritanene som ingenting heller vil enn å hjelpe oss, og få oss friske! Er vi ikke heldige som har denne kommunen hvor vi har englevakt døgnet rundt?

Vi leser stadig skrekkhistorier fra helsevesenet rundt omkring. Vi kan prise oss lykkelige som ikke opplever slike historier. De historiene vi kan fortelle er solskinnshistorier. En hjertelig takk til alle dere englene våre, for at det er slik!

 

Olga Nystøl

 

Dersom du har et leserbrev du ønsker på trykk, send det til post@birkenes-avisa.no!