Brant ned til grunnen

En enebolig i Bakkemoen på Birkeland brant i natt ned til grunnen. Familie på fem reddet seg ut.

Operasjonssentralen ved Agder politidistrikt fikk melding om brannen klokka 04.00 i natt, og allerede da meldte de om at brannen ikke førte til alvorlige personskader.

– Alle skal være ute av boligen, og nødetatene er på vei, sier operasjonsleder Geir Andersen.

Det skal da heller ikke være fare for spredning. Andersen opplyser at en familie på fem blir undersøkt av helsepersonell på stedet.

Rett før klokka halv seks er brannen ifølge Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) slukket, og KBR driver etterslukking på stedet. Rett før klokka ni fredag morgen forlot siste brannbil brannstedet.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, og branntomta vil ifølge politiets operasjonsleder bli undersøkt av kriminalteknikere senere.

Våknet av røykvarsleren

– Det var kona som våknet av røykvarsleren. Hun vekket meg. Vi fikk vekket barna og kom oss ut i siste liten, forteller Argjend Shalci til Agderposten.

Familien består av mor og far, og tre barn på åtte, elleve og 16 år.

– Det eksploderte og smalt høyt. Det var helt forferdelig å stå på utsiden og se huset brenne ned. Følelsen av å stå på utenfor og ikke kunne gjøre noen ting – mens alt vi eier brant ned – den var helt fryktelig, sier familiefaren til avisa.