Duket for misjonsmesse

MISJONSMESSE: – Vi satser på å fylle bedehuset i helga, sier Sven Martin Sørhus.

Håper å samle inn over 100.000 kroner.

Birkeland har alltid vært kjent for sitt misjonsengasjement, og for 37. de gang arrangerer Norsk luthersk misjonssamband (NLM) misjonsmesse på bedehuset siste helg i oktober.

– Det er ikke så mye nytt av året, men vi satser på å samle inn i overkant av hundre tusen til misjonen, sier Sven Martin Sørhus som vet hva vi snakker om når samtalen kommer inn på misjon.

– Jeg har selv vært misjonær i Etiopia, og opplevd det livet på nært hold. Femten år i Etiopia har satt sine spor, som jeg ikke ville vært foruten, forteller Sørhus.

– Misjonsbegrepet har kanskje forandra seg litt gjennom de siste 50 år. Opprinnelig var det nok mere direkte evangelisering og bibelundervisning fra landsby til landsby. I dag ligger nok hovedvekten på levevilkår, diakoni, skole og helse og det er også en grei måte å forkynne evangeliet på, sier Sørhus.

NLM ble stiftet i 1891 og Nord-Europas nest største misjonsselskap. Fram til andre verdenskrig var organisasjonen kjent under navnet Kinamisjonen. Etter verdenskrigen måtte man imidlertid forlate Kina. Navnet ble forandret, og man begynte å satse i andre land.

– Det blir ikke bare salgsmesse. Det kommer til å bli servert etiopisk mat, og på familiemøte skal barnekoret delta. I dagens digitale samfunn vil vi også få direkte hilsen fra Rune Galteland, som er utsending i Afrika, forteller Sørhus.

Da er det altså Birkeland bedehus som gjelder i helga, og Sørhus håper at riktig mange stikker innom.