Berse har fått sklie

Takket være kommunens kulturkontor og en ivrig kameratgjeng kan unge badegjester nå skli ned i vannkanten ved Berse.

– Denne kan brukes av alle som ønsker det, forteller Atle Flaa.

På sankthansaften sørget han, Steffen Fidjeland og Geir B. Hansen for å installere den nye sklia i vannkanten, som forhåpentligvis blir stående i lang tid.

– Sklia er syrefast, og skal tåle en god støyt. Første lørdag etter at den ble satt opp var det full aktivitet ved sklia, og vi synes det er veldig moro at den blir tatt i bruk, sier Flaa.

Han forteller at det var etter han tok kontakt med Wenche Flaa Eieland ved kommunens kulturkontor prosjektet kom ordentlig i gang.

– Kommunen har virkelig bidratt med å gjøre dette gjennomførbart. Tidligere har det vært en lekeplass et lite stykke fra stranda som har forfalt med årene. Nå som stranda har blitt rustet opp de senere årene ønsket vi også å få opp en sklie ved vannkanten, og det er mange som har vært i sving for å realisere dette, sier han.

Flaa påpeker at da han etterspurte materiell og arbeidskraft for å installere sklia møtte han godvilje overalt.

– Steffen Fidjeland stilte opp med minigraver, vi har fått sand fra Rugsland, og deler fra Ahlsell og Koab. Når en opplever så mye positivitet og godvilje er det bare moro å gjennomføre et slikt prosjekt, forteller han.

Når det gjelder aldersgruppe, tror Flaa sklia vil være ideell for barn fra tre til 12 år, men det er ingenting i veien for at eldre også kan bruke den.

– Sklia er solid, og skal tåle mye, avslutter han.