Vil ha fartsdump

Kjetil Solstad er lei av å se råkjøring langs sletta på vei mot Herefoss.

– Bilister og motorsyklister kommer fra Strøget mot Herefoss på sletta ved Scanflex i en fart på godt over 100 km/t, hevder Kjetil Solstad (28).

Han er en av beboerne i Spelefjellveien som har sett seg lei av råkjøring forbi boligfeltet langs riksvei 41. Det er 60-sone på den aktuelle strekningen, og det er en fartsdump ved Uldal i 40-sonen, like før innkjørselen til Mosfjell.

– Etter denne fartsdumpen er det fritt fram. Vi som bor her opplever at folk tester biler, mopeder, motorsykler og firehjulinger fra fartsdumpen og fram til skiltet der det går over til 80-sone mot Herefoss. De ser hvor høy fart kjøretøyene rekker før de når skiltet, sier Solstad.

Solstad har sendt en forespørsel til kommunen der han ber om at det lages en fartsdump på sletta ved Scanflex. Han er bekymret for at alvorlige ulykker kan skje dersom det ikke gjøres noe. Birkenes kommune har videresendt Solstads forespørsel til Statens vegvesen. Fordi den aktuelle strekningen er riksvei og ikke kommunal vei er det opp til vegvesenet å vurdere saken videre.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!