Kun små endringer til/fra Birkeland

KJENT SYN: De hvite og gule Birkeland-bussene er et kjent syn på Sørlandet. Fram til 2017 vil de fortsatt gå i rutetrafikk mellom Birkeland, Lillesand og Kristiansand.

TRANSPORT. Reisende til/fra Birkeland vil ikke merke mye til at Setesdal Bilruter og Agder Buss AS ved nyttår overtok busskjøringen i Aust-Agder etter Nettbuss Sør.

KJENT SYN: De hvite og gule Birkeland-bussene er et kjent syn på Sørlandet. Fram til 2017 vil de fortsatt gå i rutetrafikk mellom Birkeland, Lillesand og Kristiansand.

KJENT SYN: De hvite og gule Birkeland-bussene er et kjent syn på Sørlandet. Fram til 2017 vil de fortsatt gå i rutetrafikk mellom Birkeland, Lillesand og Kristiansand.


Rutene til og fra Birkeland skal fortsatt kjøres av Setesdal Bilruter-eide Birkeland Busser, og endringene i rutetilbudet blir minimale. Morgenruta fra Birkeland til Kristiansand vil gå ett kvarter tidligere, det vil si 06.15 i stedet for 06.30, og siste rute fra Kristiansand til Birkeland lørdag kveld vil heretter gå 23.10 i stedet for 00.10. Kveldsruta fra Birkeland til Kristiansand, som tidligere har gått 19.20 på hverdager, skyves fem minutter fram og skal nå gå 19.15 med retur fra Kristiansand 20.05 alle dager.

Fortsatt Birkeland Busser

Bussene skal fortsatt bære Birkeland Bussers farger og logo fram til 2017.
– Vi har en kontrakt som er forlenget to år til før vi går inn på Setesdal Bilruter-kontrakten, men så blir det bare Setesdal-busser her, hvite med ei tynn stripe på sida, forklarer Olav N. Birkeland i Setesdal Bilruter, avdeling Birkeland. Det kan være at noen av bussene stasjonert på Birkeland blir oppgradert før den tid, men ellers blir det samme bussparken fram til 2017, opplyser avdelingslederen.

Nye busser

På de øvrige rutene, det vil si i og rundt Arendal, Grimstad og Lillesand og mellom Arendal og Kristiansand, vil alle bussene være nye, universelt utformet og med setebelte i alle passasjersetene. Alle busslinjene har også fått nye linjenumre. Endringen består hovedsakelig i at alle tidligere linjenumre er økt med 100, slik at tidligere linje 1 nå heter linje 101 og så videre. Unntakene er linje 4 som blir linje 150, linje 5 som blir linje 100 og linje 50 som blir linje 151. Alle de nye rutenumrene skal nå komme opp hvis man søker i Agder Kollektivtrafikks reiseplanlegger på akt.no eller mobilapp’en «AKT Reise».

Ruteendringer

De viktigste endringene i rutetilbudet blir som følger: Linje 100 (tidligere linje 5), som er linjen mellom Arendal og Kristiansand, vil kjøre fem minutter tidligere fra Kristiansand på dagtid mandag til fredag. Ekspressavganger fra Kristiansand 15.25, 15.55 og 16.25 vil ikke lenger kjøre via Sørlandsparken og Lillesand. Og det blir nye avganger fra Arendal til Kristiansand 21.15 og fra Kristiansand til Arendal 23.05 mandag til fredag, og nye avganger fra Arendal til Kristiansand 17.15 og fra Kristiansand til Arendal 19.05 på lørdager.

Sanntid

I løpet av februar-mars vil det bli innført et sanntidsinformasjonssystem som forteller når bussen faktisk skal gå fra den enkelte holdeplass. Ved å laste ned en app på telefonen kan man sjekke om bussen er i rute. Systemet, som skal kvalitetssikres før det tas i bruk, vil bli innført kun på rutene som inngår i kontrakten mellom Setesdal Bilruter/Agder Buss AS og administrasjonsselskapet Agder Kollektivtrafikk. Det betyr at systemet ikke vil være operativt på rutene til/fra Birkeland før tidligst i 2017.