Fikk gratis buss og pizza

VANT: Barnehagen fikk gratis pizza og drikke av Egon i Kristiansand.

VANT: Barnehagen fikk gratis pizza og drikke av Egon i Kristiansand.

Da barnehagen vant et gratis restaurantbesøk i byen, kunne logistikken satt en stopper for det hele.

– Vi følte oss litt heldige. Bussen var helt gratis, og ikke betalte vi noe på restauranten heller, sier Jørgen Helleland i Hampehaugen barnehage.

Det var i forrige uke barnehagen reiste til Kristiansand for å spise så mye de orket på restauranten Egon midt i Markensgate. Tidligere hadde flere ansatte nominert barnehagen i en konkurranse på restaurantens Facebook-side.

– Vi vant konkurransen, og gratis pizza og drikke sto klart i Kristiansand. Det store spørsmålet for oss var hvordan vi skulle komme oss ned dit, sier Doris Pettersen.

Hun fryktet vinninga ville gå opp i spinninga, men tok seg til arbeidet med å undersøke hva en buss for 40 barnehagebarn koster nå for tida.

– I byen skulle de ha 3.000 kroner for turen, og det var for mye for oss. Vi telte på knappene om vi måtte droppe hele turen, sier Pettersen.

Løsninga ble lokal, og mye billigere enn barnehagen hadde forventa.

– Jeg ba om en god pris, en skikkelig god pris. Og det ble det. Birkeland Busser ville nemlig kjøre oss fram og tilbake helt gratis, sier hun.

Tirsdag forrige uke gikk derfor 40 barn og en rekke voksne om bord i den hvite bussen med gul skrift.

– Vi kjørte til Kristiansand på restaurant. Det er ikke så ofte vi kjører buss, og i byen fikk vi ballonger, tegnesaker og pizza, sier Andrea Stoveland.

Både lilla og hvite var ballongene, og restene av pizzaen, den tok de voksne med tilbake til Birkeland.

– Sørvisen på Egon var helt fantastisk, og de nølte ikke et sekund med å hjelpe oss å ta med restene til de to små avdelingene som ble hjemme i barnehagen, sier Pettersen.