Konsert på Birkeland: Hans Inge Fagervik – kjent artist med sterkt engasjement mot rus

KONSERT: Birkenes avholdslag står som arrangør av konserten med Hans Inge Fagervik tirsdag 27. oktober på Folkehøgskolen Sørlandet.

KONSERT: Birkenes avholdslag står som arrangør av konserten med Hans Inge Fagervik tirsdag 27. oktober på Folkehøgskolen Sørlandet.

KONSERT: Birkenes avholdslag står som arrangør av konserten med Hans Inge Fagervik tirsdag 27. oktober på Folkehøgskolen Sørlandet.

KULTUR. Hans Inge Fagervik har i en årrekke vært en av de mest aktive artister i landet. Han har gitt ut 19 CD-er, turnert i 25 land, fått utmerkelser og priser fra mange hold, og er kjent fra mange Norsktopp-plasseringer og TV-opptredener.

Hans Inge Fagervik er født og oppvokst på Seløy i Herøy kommune på Helgeland.
Siden har han bodd i Børsa, Svolvær, Sørreisa, Bodø og Bergen. De siste årene har han slått seg ned på Tromøya i Arendal sammen med sin kone og deres 3 barn.

Hans lune humor, sterke tekster, og ærlighet i forhold til det å være menneske, gjør at mange av oss kjenner oss igjen. Og kanskje det som gjør at han fremdeles turnerer, selv etter mer enn en mannsalder.

De siste årene har Hans Inge engasjert seg i Maritastiftelsen, en organisasjon som jobber blant rusavhengige. Den ble startet av Leiv Holstad i 1984, og fikk navnet sitt fra Fagerviks sang; Farvel Marita. Sangen var tittelmelodien til filmen om «Marita, et dokument fra de som overlevde!» En film som er blitt sett av nærmere 1 million.
Stiftelsen har også som mål å hindre unge å havne i uføre, og det er der hans rusforebyggende program Rock mot rus, kommer inn. Et konsertforedrag som blir framhevet som det beste i sitt slag, både blant norske, danske og færøyske skoler og utdanningssteder. Ikke minst fordi det setter i gang diskusjoner og tanker rundt disse problemene.

Birkenes avholdslag står som arrangør av konserten tirsdag 27. oktober på Folkehøgskolen Sørlandet. Ungdomskoret Crescendo under sin dirigent Kristin Brennsæter blir med, og koret vil også framføre et sangnummer sammen med Hans Inge.

Konserten er en viktig del av arbeidet som Birkenes avholdslag er med på: Å gi kunnskap om, og skape holdning mot rus, og samtidig peke på samværsformer uten rus for folk i alle aldre. Slik har konserten et viktig budskap til unge og til foreldre til dagens tenåringer. Hans Inge er en artist som når inn til alle som møter ham.

Crescendo tilhører menigheten i bygda og er et kor for ungdom fra 8. klasse og oppover. Koret teller per i dag rundt 25 aktive medlemmer. Ungdommene utfordres til å utvikle sin kreativitet og musikalitet, og de trives sammen i et godt miljø. Koret har jevnlige sangoppdrag i og utenfor bygda, som dette arrangementet på folkehøgskolen.

Birkenes Hornmusikk har i høst fått flere nye musikanter og har nå over 30 medlemmer. De spiller et variert lite program uten vokalist og kor. Ny dirigent er Kari Ingelsrud fra Kristiansand. Hun er en profesjonell musiker med klarinett som hovedinstrument.

Lars Aasbø