Valstrand-elevene farget ballhallen gul

JAAAAA!: Klasse 9A jubler for seier i siste kamp.

JAAAAA!: Klasse 9A jubler for seier i siste kamp.

JAAAAA!: Klasse 9A jubler for seier i siste kamp.


SKOLE. På Valstrand ungdomsskole er det tradisjon for å samle hele skolen til volleyballturnering i Birkeneshallen siste skoledag før påskeferien. Dagen kalles ”Gul dag”, da både elever og lærere oppfordres til å kle seg i gult. I år var dagen gulere enn noensinne. På banene, der jubelropene gjallet når en smash gikk inn, langs sidelinjene der klynger av elever holdt lurveleven mens klassekameratene spilte – overalt var det gult i gult så langt øyet rakk. Elevene hadde virkelig lagt seg i selen for å framstå så gule som mulig. Noen hadde riktignok gått hakket lenger enn andre. En gutt i 10C hadde for eksempel lånt en knallgul kjole med matchende parykk, mens samtlige elever i 9C hadde malt seg med gult i fjeset og virkelig tatt fantasien i bruk for å vekke mest mulig oppsikt. Taktikken lyktes hundre prosent, da nettopp 9C gikk seirende ut av klassekonkurransen om å være ”gulest og kulest”. Det til stor ergrelse for 10C som kanskje var gulest, men etter juryens mening ikke fullt så kule. Også på banen ble det kåret vinnere, men ikke nødvendigvis det beste laget.
– Det er sammenlagtresultatet for både gutte- og jentelaget i klassen som teller, så dette er en klassekonkurranse, der grunntanken er at alle skal være så mye i aktivitet som mulig, understreket turneringsleder Knut Rune Jahnsen, som var godt fornøyd med dagen.
– Den har vært vellykka, akkurat som den pleier å være. Elevene legger mye i det, og blir gulere og gulere år for år.
Etter nøye utregning kunne 9B og 8A gjøre seg klare til finale. Det endte med seier til 9B, som dermed kunne ta påskeferie som Valstrand-mestere i volleyball.
Se flere bilder her: