Rallycrossgutta innfridde

KJØRTE SEG OPP: Her ligger Øyvind Granum (i den blå bobla) bak Robin Slåttekjær. I mål var rekkefølgen omvendt.

MOTORSPORT. Øyvind Granum kjørte det remmer og tøy kunne holde. Og det holdt – til klasseseier under Rugslandsfestivalen i helga. I klassen over sørget Pål Fidjeland for nok en hjemmeseier.

SE BILDEGALLERI UNDER SAKEN!

Godt kjørevær, bra publikumsoppmøte og enda bedre oppslutning på startlistene kan være en grei oppsummering av det tradisjonsrike stevnet, som samlet mer enn 130 førere fra Tønsberg i øst til Sandnes i vest. Det startet med innledende runder tidlig lørdag formiddag og avsluttet med finaler og premieutdeling søndag ettermiddag og kveld.

Suveren hjemmeseier

Granum kjører i Rallycross Nasjonal klasse 1, det vil si med motor under 2,4 liter. Med kun seks påmeldte, var alle sikret plass i A-finalen. Der feide birkelandsføreren all motstand til side og vant i suveren stil. Spenningen sto om hvem som skulle kapre andreplassen; Robin Slettekjær fra NMK Grenland eller Sandra Fidje fra NMK Konsmo. Etter et durabelig oppgjør, der frontspoilerne flagret, var det Slettekjær som trakk det lengste strået.

Disk ga birkelandsseier

Også i klassen over 2,4 liter var det kampen om andre- og tredjeplassen som skapte mest spenning. Etter tøff og taktisk god kjøring tok KAKs Pål Fidjeland bokstavelig talt innersvingen på Trond Veråsdal fra NAF Motorsport Froland og sikret seg sølvplassen, mens lillesanderen Sondre Hansen (KAK) vant en klar seier. Trodde alle. Så ble Hansen disket, angivelig for å ha kjørt på feil dekk, og Fidjeland kunne klatre øverst på pallen. Lars Bjørn «Laban» Andreassen (NMK Birkeland) fikk en uheldig start og slet med mindre motor enn konkurrentene. Også han kunne imidlertid ta med seg en fin pokal hjem etter å ha tatt 4. plassen i klassen.

Far-og-sønn-oppgjør

I bilcross var det lengre mellom de lokale lyspunktene. Ingen birkenesførere var å se i A-finalen verken i senior-, junior- eller dameklassen. Flere lokale førere bidro imidlertid sterkt til spenningen i B- og C-finalene. I seniorklassen var Marcus Jansen (KAK) utilnærmelig i C-finalen og kjørte seg opp i B-finalen. Her møtte han blant andre pappa Svein Helge (KAK), men selv om junior kjørte kvasst også denne gangen, viste senior hvem som var eldst og tok andreplassen bak Frank Heggland (NAF Froland). Heggland var et friskt pust også i A-finalen, men måtte se seg slått av Sveinung Skjæveland og Gunleiv Kvål, begge NMK Sandnes og Jæren.

Snurra fra seier

I juniorklassen var det Kjetil Granåsen som ga hjemmepublikummet mest å juble for ved å ta teten og lede B-finalen klart de to første rundene. Så fikk han en dytt i baken, snurra og havna bak i feltet. Det endte med en hederlig 11. plass til slutt på KAK-føreren, som fikk et solid plaster på såret under premieutdelinga da han som beste birkenesjunior kunne motta dagens største pokal som vinner av årets Birkenes Sparebank Cup. På de neste plassene fulgte Camilla Svendsen og Lena Flakk, begge KAK. Vinner av Rugslandsfestivalens juniorklasse ble imidlertid suverene Sander Andersen fra NMK Konsmo.

Tobias kjørte friskt

Blant de yngste – juniorene som kun kjører treningsrunder – var det umulig å ikke legge merke til Tobias Håkedal Erlandsen. Birkelandsgutten rattet sin hvite og røde Volvo med en dyktighet og dødsforakt som ga lovnader om flere spennende publikumsopplevelser på Rugsland i årene som kommer.
Helgas stevne markerte sesongavslutning på Rugslandsbanen.