Musikalske nyheter i kulturarenaen i kveld

Det loves både fine melodier, drivende rytmer, spennende klanger, overraskende dissonanser og musikk inspirert av norske folketoner når Agder Camerata gjester Valstrand kulturarena i kveld.
Flygel Bøsendorfer
KULTUR. Agder Camerata består av fem unge musikere som presenterer musikk av åtte komponister fra Sørlandet. 14.-16. november er kvintetten på en miniturné i Grimstad, Birkeland og Arendal. Turneen starter på Dahlske videregående skole i Grimstad fredag formiddag og fortsetter på Valstrand kulturarena på Birkeland fredag kveld før den avsluttes i Arendal gamle rådhus søndag kveld. Målet med miniturneen er å gjøre sørlandspublikummet kjent med den store skattekista med musikk skrevet av komponister fra landsdelen.
Alle musikerne – Olga Rakvåg (fiolin), Thomas Andersson (fløyte), Tove Nylund (saksofon), Ragnhild Paulsen (klarinett) og Erik Haugan Aasland (klaver) – er bosatt i regionen og representerer noe av bredden i det som rører seg innen klassisk musikk og samtidsmusikk i fylket. De har samarbeidet om programmet i høst og gleder seg til å formidle musikken til publikum.
De åtte komponistene som er representert på konsertene – Mark Rayen Candasamy, Sverre Eftestøl, Alfred Gammelsæter, Hans Magne Græsvold, Eilert M. Hægeland, Anna Jastrzebska, Vidar Kristensen og Kjell Marcussen – representerer stor bredde i musikalske uttrykk og henter sin inspirasjon fra ganske ulike kilder. Noen av dem vil følge turneen og fortelle litt om komposisjonene. Det eldste verket som framføres er fra 1987 og det nyeste ble ferdig i oktober i år. Det blir hele tre urframføringer og én norgespremiere på turen.
Konsertene er for alle, og arrangørene håper spesielt at ungdom, som eksempelvis musikkelever og studenter, får med muligheten til å oppleve dem. Konserten er derfor gratis for barn og ungdom.
Arrangør og produsent av turneen er Aust-Agder musikkråd og Arendal musikkråd. Medarrangører er Birkenes og Arendal kommuner, samt Dahlske videregående skole.
Kulturarenaen på Valstrand i kveld (fredag 14. november), altså, og konsertstart er klokka 18.00.