Internasjonalt i FUS-barnehagen

VALGFRIHET: Barna står i kø hos Gunn Lise og kan selv bestemme det de vil smake på.

VALGFRIHET: Barna står i kø hos Gunn Lise og kan selv bestemme det de vil smake på.

VALGFRIHET: Barna står i kø hos Gunn Lise og kan selv bestemme det de vil smake på.

SKEPTISK: Enkelte var noe skeptiske til å begynne med, men alt gikk ned med et stort smil til slutt.

SKEPTISK: Enkelte var noe skeptiske til å begynne med, men alt gikk ned med et stort smil til slutt.

OPPVEKST.
Det formelig flommet over av spennende dufter og smaker da Birkenes FUS-barnehage feiret internasjonal kulturdag sist uke. Med kokkehjelp av foreldrene ble det servert en liten nasjonalrett fra landene barna kommer fra, som Iran, Spania, Afrika, Polen, Irak og Den Sentralafrikanske Republikk, i tillegg til Norge. På menyen sto blant annet kebab, kylling i forskjellige sauser, spansk omelett, ris i alle mulige farger og fasonger, kjøttkaker i brun saus og sylteagurkblader med ris og kjøtt inni. Kort sagt mange spennende smaker som falt i smak hos både store og små.
– Til stor overraskelse kunne alle ha noe av maten vi hadde, forteller Maiken Røstad. Utover dagen ble det spilt musikk fra de ulike landene før det var på tide med is og kaker, også de etter nasjonal oppskrift.