Trives på leserommet

SMÅBARNSAVDELINGEN: Lesing er en sentral del av hverdagen på Kulturbarnehaven Grasham.

SMÅBARNSAVDELINGEN: Lesing er en sentral del av hverdagen på Kulturbarnehaven Grasham.

Fantasifulle fortellinger, skumle og morsomme dyr er noe av det barna på Kulturbarnehaven Grasham liker best med høytlesingen.

For Kulturbarnehaven Grasham er lesing en sentral del av hverdagen. I forkant av Barnehagedagen 2016 leser de en rekke bøker, og en som stadig tas opp er eventyrboka «Skinnvotten».

– Vi leser mye fordi barna elsker det. De finner fram bøker og følger godt med når vi leser for dem, forteller pedagogisk leder på småbarnsavdelingen Marianne Storeide.

Opprinnelig er «Skinnvotten» et ukrainsk eventyr som er gjendiktet til norsk av Alf Prøysen. Boka handler om en mann som mister en skinnvott i snøen mens han går tur med hunden sin. Plutselig flytter det en mus inn i votten, og like etter kommer Friskefrosk Langelår som også vil bo i den gode og varme votten. Ikke nok med det, etter hvert dukker både Haremann Hopsadans og Revemor Silkesvans opp. Med tiden fylles skinnvotten av dyr, og mannen får seg en liten overraskelse da han finner den igjen.

– Barna synes det er veldig moro med alle dyrene i boka. Vi besøker også en gård en dag i uka, så de er godt vant med dyr generelt, sier hun.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!