Helse i fokus på Valstrand skole

FINALEACTION: I finalen i kanonballturneringa møttes 10C og 9C. Førstnevnte gikk seirende ut etter et durabelig oppgjør.

SKOLE. I uke 11 var skolegården på Valstrand skole så å si helt tømt for elever i det store friminuttet. Det foregikk nemlig spennende ting i Ballhallen: Kanonballturnering mellom klassene!

FINALEACTION: I finalen i kanonballturneringa møttes 10C og 9C. Førstnevnte gikk seirende ut etter et durabelig oppgjør.

FINALEACTION: I finalen i kanonballturneringa møttes 10C og 9C. Førstnevnte gikk seirende ut etter et durabelig oppgjør. Se flere bilder i bildegalleriet nederst på siden.


Alle klassene kjempet om å komme til den store finalen som ble utkjempet fredag i gymsalen med hele skolen som publikum og en avsluttende premiering. Det var spenning helt til slutt, der en godt fornøyd klasse 10C stakk av med seieren. Stemningen var god! Skolens ledelse og lærerne berømmer elevrådet for å ha gjort en formidabel jobb med organisering og gjennomføring av turneringen.
Kanonballturneringen var imidlertid bare ett av mange highlights på Valstrand skole sist uke. Hele uken var viet god helse og sunn livsstil. Foredrag med helsesøster, mobilfri dag og servering av en sunn og god lunsj sto også på programmet. Fredagen var det så aktivitetsdag som begynte med en kulturhistorisk vandring gjennom bygda vår. Her ble det mosjon kombinert med lokalhistorie. Deretter ble det konkurranser i blackboxen i regi av Midt-Agder friluftsråd.
Helseuka har vært gøy for elevene. Det har vært mer fysisk aktivitet og mindre tid på mobilen. Vil vi ta vare på og forbedre elevers helse, så må det fokuseres på det i skolen. Vi håper at vi har skapt en større bevissthet rundt emnet og at vi har gitt elevene inspirasjon til selv å ta fatt på å realisere en sunn livsstil.
Valstrand skole sitt helsefokus kommer til å bli internasjonalt kjent. I neste uke reiser det nemlig en liten delegasjon fra skolen til Royan i Frankrike. Dette skjer i regi av det europeiske Comenius-prosjektet som Valstrand skole deltar i for tiden. Vi skal presentere Helseuka vår for de andre deltakerlandene. Jeg er overbevist om at det vi gjennomførte i forrige uke vil være til stor inspirasjon for våre europeiske partnere. Og så har vi sikkert noe som vi kommer til å lære fra dem og ta med til neste gang vi arrangerer Helseuka på Valstrand. For en ting er sikkert: Denne suksessen gjentar vi gjerne!