Forsvarsfeilene avgjorde

BILS BESTE: Kjetil Esperås (hvit trøye) noterte seg for et nytt seriemål og var BILs bestemann mot Froland torsdag kveld. Her i kamp mot Lillesand IL i forrige serierunde.

Tre forsvarsbrølere ga Froland muligheten til å ta føringen tre ganger, men Birkenes slo tilbake og reddet ett poeng i Froland torsdag kveld.

FOTBALL. Kampen er ikke mer enn 35 sekunder gammel når den første ballen ligger i nota bak BIL-keeper Thomas Salvesen. BIL-forsvaret presses til å slå langpasningen som ikke skal slås. Ballen poles tilbake til en Froland-spiss som enkelt kan trille den i mål. Birkenesingene har fått den verst tenkelige starten på kampen og må jage og stresse for utligningen. Den kommer i det 35. minutt når kaptein Glen Jørgensen dunker ballen i mål på halv volley etter corner. De siste ti minuttene av omgangen kjører hvittrøyene kampen, men det står 1-1 til pause.
I pausen formaner trener Trond Endresen sin spillere til å kjøre på, og for all del unngå balltap i farlige posisjoner. Det hjelper lite når Froland får corner rett etter avspark, en BIL-forsvarer bommer grovt på ballen og Froland får putte den i mål fra kort hold. Da er det gått 44 sekunder av omgangen, og BIL-spillerne må igjen ut og jakte utligning. Det gir et visst overtak i banespillet, om enn ikke blendende vakkert. Utligning nummer to kommer på nok en corner. Denne gang header Glen Jørgensen videre til Jakob Flakk som ekspederer ballen i mål med pannebrasken. Nå styrer Birkenes kampen og jager en ledelse som kan punktere den. I stedet er det vertene som får gå opp i ledelsen for tredje gang når en BIL-corner klareres til midtbanen ti minutter før slutt. Her får en feilvendt Froland-spiss ta den med seg og trille den videre til en umarkert lagkamerat som scorer enkelt.
Heller ikke denne kalddusjen knekker birkenesingene, som maler på for utligning. Tre minutter før full tid skjærer Kjetil Esperås inn fra venstrekanten og drar til fra 22 meter, rett i mål. På de tre minuttene som er igjen, pluss tilleggstid, har Birkenes tre stangskudd og en kjempesjanse etter corner, men ballen nekter å spille på lag. Dermed ender det 3-3 på et noe ujevnt Kringla-gress.
– Det er positivt at vi klarer å komme tilbake tre ganger. Kampen sett under ett er nok uavgjort et greit resultat, selv om vi selvsagt er litt skuffa over at vi ikke får tre poeng. Det virker som vi ikke har helt den samme sjøltilliten og roen som vi hadde i treningskampene i vinter, sier BIL-trener Trond Endresen etter ett poeng på de to siste kampene.
– Det er for dårlig. Vi må begynne å stole mer på vårt eget spill, være strengere med oss sjøl på å gjennomføre det vi har trent på i hele vinter, legger han til. Første mulighet er mot Tobienborg i Birkenesparken førstkommende mandag (2/6).
– Det er et godt, spillende lag, så det blir en tøff kamp, spår BIL-treneren.

Kampfakta

Froland – Birkenes 3-3 (1-1)
Bane: Kringla gress
Mål: 1-0 (0.35), 1-1 (35) Glen Jørgensen, 2-1 (45.44), 2-2 (59) Jakob Flakk, 3-2 (80), 3-3 (87) Kjetil Esperås.
BILs lag (4-2-3-1): T. Salvesen – K. Suggelia, G. Jørgensen, O.M. Byremo, T.I. Berge (F. Selmani 15 min) – S. Mollestad, C. Dahle – K.A. Espegren, K. Esperås, E. Christiansen – J. Flakk.