Ti år med magiske øyeblikk

NÆRKONTAKT: Kontakt med dyra er en av de viktige ingrediensene i et opphold hos Gårdsliv på Tveide. (Foto: Privat)

NÆRKONTAKT: Kontakt med dyra er en av de viktige ingrediensene i et opphold hos Gårdsliv på Tveide. (Foto: Privat)

HELSE. Fredag kunne Liv Breivold og Ernst Johan Tveite feire ti år med Inn på Tunet på gården sin på Tveide. Samtidig feiret de at de er en av de første bedriftene i Aust-Agder med godkjenning etter de nye Inn på Tunet-kriteriene.

Det er fredag ettermiddag. Januarsnøen har lagt et idyllisk, lyddempende teppe over Tveidemyrene. Stillheten brytes bare av svisjelydene fra en og annen skiløper på vei rundt Fjellskår. Men når vi nærmer oss gapahuken på Skilveisletta hører vi stemmer, og den sprakende lyden av bål. Og når vi runder hjørnet av grove tømmerstokker ser vi at gapahuken er fylt opp med gjester i alle aldre. For hva er vel mer naturlig enn å legge jubileumsfeiringa til stedet der Liv og Ernst Johan har kost seg med bålkaffe og niste sammen med barnehagebarn, skoleelever og eldre med behov for litt ”huskehjelp” i ti år?

Hemmeligheten

– Vi har hatt mange gjester på gården, den yngste under ett år og den eldste kanskje over nitti. Noen har besøkt oss i potetåkeren en gang i året, mens andre har vært her flere timer hver uke i mange år, åpner Liv jubileumstalen sin med mens vi slurper i oss bålkaffe og langer innpå deilig jubileumskake.

LES MER OG SE FLERE BILDER I ONSDAGENS PAPIRAVIS