– Himla moro å jobbe med unger!

TRIVES I SKAUEN: Det er ikke vanskelig å se at skauturer er det pedagogisk leder Ingrid Topland liker aller best. Det ser ut til at disse ungene i Herefoss barnhage er helt enige!

Ingrid Topland er pedagogisk leder. Les mer om hvordan det er å være på jobb i Herefoss barnehage, og hvordan Ingrid ble «berget» av helikopteret fra AE Nett!

TRIVES I SKAUEN: Det er ikke vanskelig å se at skauturer er det pedagogisk leder Ingrid Topland liker aller best. Det ser ut til at  disse ungene i Herefoss barnhage er helt enige!

TRIVES I SKAUEN: Det er ikke vanskelig å se at skauturer er det pedagogisk leder Ingrid Topland liker aller best. Det ser ut til at disse ungene i Herefoss barnhage er helt enige!


Navn: Ingrid Topland, Herefoss
Alder: 29 år
Yrke: Barnehagelærer i Herefoss Barnehage

– Jeg ble ferdig som barnehagelærer i 2006 og har jobba som pedagogisk leder siden. Det er ikke så mange utdanna pedagogiske ledere i Birkenes, og det er synd. Jeg jobba i Eikenøtta barnehage på Birkeland da det ble ledig jobb som pedagogisk leder her oppe. Da bodde jeg i Lillesand, men tenkte at det kunne være gøy å jobbe her oppe. Nå har jeg fem minutter å gå til jobben, det er et gode.
Arbeidsdagene er veldig forskjellige. Dagen begynner mellom klokka sju og klokka ni. Vi har en del aktiviteter om dagen, går på turer, og det er mye forskjellig som foregår. Akkurat nå jobber vi med Tovdalsvassdraget. Det skal vi ha som tema fram til jul, og det er kjempeartig. Her om dagen var vi ute og gikk i lysløypa. Der er det en liten bekk som det ikke var så mye vann igjen i. Vi hadde med oss en hov og redda ut noen ørreter, som vi heiv ut i fjorden igjen. Det var gøy!

For tida er det 19 unger i barnehagen, fordelt på to grupper. Vi driver ofte med aktiviteter knytta til høytider. Juleaktivitetene begynner i november, da er det full rulle med julegaver og kalendere og mye å gjøre her. Det er jo gøy å lage ting. Det er ikke alltid man kommer på så mange nye ideer, men ungene synes det alltid det er gøy. Akkurat nå går det mye i malerier av fjorden og fisken vi så.
Arbeidsmiljøet er kjempetopp, vi er noen friske damer her, sju stykker. Hilde Kylland i Birkenesparken barnehage har utvidet lederansvar, mens Hege Kylland er daglig leder her.

Noe av det jeg liker best er egentlig å gå på tur med ungene i skauen. Da er de fornøyde, forteller mye, de er blide og i aktivitet. Når vi ikke er ute, blir det høyt aktivitetsnivå inne.
Vi gleder oss veldig til å komme inn i den nye barnehagen. Vi har jo liten plass, så det skal bli godt… Det er en grunn til at vi er mye ute.
Ungene sier jo stadig vekk morsomme ting, og spør om mye rart. Haha! Jeg husker når jeg var høygravid, da fikk jeg mange rare spørsmål. En gang var vi på tur i lysløypa og satt og spiste. Da kommer jo gjerne de store diskusjonene. – Åssen det skjedde at jeg fikk stor mage? – Å, tenkte jeg, åssen skal jeg klare å svare på det uten å støte noen. Men så fikk vi høre et helikopter, det kom rett over hauene på oss. Det var antakelig Agder Energi som skulle sjekke linjene for kanta trær. Alt av spørsmål blei glømt, og jeg blei så letta. Det kom ikke flere spørsmål!

Det er himla gøy å jobbe med unger. Det er ingen dager som er like, og en vet aldri åssen dagen blir. Som regel blir det noe heilt anna enn det en har lagt opp til!