Fikk treskoskjebbe på over kiloen

SMÅ STORFISKERE: Celina Mellingen (t.v.) og Tuva Helene Væting Hodne med treskoskjebba på 1,150 kilo.

SMÅ STORFISKERE: Celina Mellingen (t.v.) og Tuva Helene Væting Hodne med treskoskjebba på 1,150 kilo.

SMÅ STORFISKERE: Celina Mellingen (t.v.) og Tuva Helene Væting Hodne med treskoskjebba på 1,150 kilo.

FRILUFTSLIV. Fiskekonkurransen i Landevannet i begynnelsen av juli, mellom familiene Væting, Hodne, Mellingen og Rosef, gikk ikke helt som verken barn eller voksne hadde forventet. De voksne, i alle fall den mannlige delen av gruppa, regnet med lett match mot den yngre garde. Men det var før Tuva (9) og Celina (11) slang makken uti.
At jentene ble undervurdert var forresten ikke så rart, skal vi tro Tuvas mamma Anna Helene Væting Hodne:
– De kom jo på høyhælte sandaler, så jeg lurte på åssen dette skulle gå. Det var syting og klaging, og jeg fikk klar beskjed om at hvis de fikk fisk, så ville de slippe stanga.
Det tok ikke lange tida før den teorien ble testa…
– Vi bestemte oss for å prøve et lite stykke unna mannfolka. Det gikk ei lita stund, så hørte jeg bare et skrik. Jeg tenkte at nå hadde de fått napp, eller så var det noe alvorlig. Når jeg kommer hen, ser jeg det ligger ei stor skjebbe i vannkanten. Jeg bare skriker ”Få den opp på land”. Jeg fikk helt panikk, den var jo så stor! Og jeg er ikke så glad i skjebber, for de stikker sånn. Ikke fikk jeg drept den heller, den ville rett og slett ikke dø. Det var blod overalt. Til slutt tok Tuva en stor stein og dælja i hodet på den. Da slutta den å sprelle.
Det viste seg at beistet var ei treskoskjebbe, og da den ble veid inn, stoppa fiskevekta på pene 1,150 kilo.
– Tatt på ei ubrukelig stang! En god historie og en stor opplevelse for meg og ikke minst jentene, sier Anna Helene, som tviler på om det blir flere familiefiskekonkurranser i Landevannet etter ansiktsuttrykkene på mannfolka å dømme. Ikke har jentene blitt nevneverdig mer fiskeinteresserte heller. Men sjøl er hun blitt fiskefrelst.
– Jeg har faktisk fått innvilga fisketur med gutta. Nå skjønner jeg hvorfor de snakker om fisking hele tida…