Åpner ny butikk i april

APRIL: Subhi Salama satser på å åpne butikken på Herefoss i midten av april.

Subhi og Romel Salama bosatt på Birkeland vil drive nærbutikken på Herefoss.

– Sønnen min har arbeidet tre år på Coop Extra, og jeg synes det er vanskelig å få jobb. Så nå forsøker jeg meg på dette, og håper det går bra. Jeg får god opplæring, sier Subhi Salama til Birkenesavisa.

Far og sønn er av Palestinsk opprinnelse og går nå inn som kjøpmenn på Herefoss. De har inngått en avtale med Snarkjøp, en landsdekkende dagligvarekjede med hovedkontor i Kristiansand. Kjeden har fokus på, og konsentrerer seg om små- og mindre dagligvarebutikker i Norge. Nærmeste Snarkjøp i dag finner du på Dølemo i Åmli.

– Jeg har lagt merke til at Snarkjøp har mange butikker på små steder, og jeg liker kjeden godt. De har tilbudt seg hjelp og støtte til vi står på beina, og derfor valgte vi dem, sier Salama.

Det nye driftsselskapet har fått navnet Herefoss Mat AS, og har inngått avtale med Asko. Dagligvaregrossisten opererer med åtte ukers karantene for nye kunder, og dermed kan butikken tidligst åpne i midten av april.

– Vi er klare til å begynne, men lokalet skal pusses opp, og det skal inn nye frysebokser. I begynnelsen tenker vi at jeg jobber 60 prosent, og Romel 40 prosent, så får vi justere når vi ser hvordan det går med omsetning og den slag, sier han.

Selv har han ingen erfaring fra butikkdrift, og legger ikke skjul på at det blir spennende.

– Det blir tøft, men jeg skal gjøre mitt beste for å drive butikken godt. De på Herefoss trenger meg, og jeg trenger dem, sier Salama.

Han kom til Birkeland for åtte år siden og ble bosatt på Sana. Nå gleder han seg stort til å starte butikk på Herefoss.

– Jeg har møtt folket der oppe, og det er snille mennesker. Det er et fint område, så jeg gleder meg mye til å starte i jobben, sier han.

I ukene som kommer skal aksjesalget i Herefoss Eiendom AS avsluttes. Det vil bli holdt stiftelsesmøte, og prosessen med å overta bygget starte. Leiekontrakt med Herefoss Mat AS vil også inngås.