Leteaksjon endte godt

Det ble satt i gang leteaksjon med hundepatrulje da tre 13 år gamle jenter fra Birkenes ble meldt savnet av familiene sine søndag kveld.

Ifølge Politiet hadde jentene sagt at de skulle på telttur, men da foreldrene ikke fikk tak i dem på mobiltelefon utover søndagskvelden, og jentene heller ikke befant seg i teltet, meldte foreldrene fra til Politiet. Det ble sendt ut en hundepatrulje og en patruljebil for å søke etter de tre venninnene. Ettersom jentene hadde sendt sms til venner i løpet av natta klarte Hovedredningssentralen Sola å lokalisere mobiltelefonene, og jentene kom til rette i sekstiden mandag morgen.

Lensmann Ole Gustav Henriksen utenfor lensmannskontoret

ALVORLIG: Det er en alvorlig sak å utløse en politiaksjon, sier lensmann Ole Gustav Henriksen ved Birkenes lensmannskontor.

— De var blitt litt skremt da de skjønte at politiet var på leting etter dem. Foreldrene møtte jentene ved et industriområde på Birkeland, opplyser operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til fvn.no.
Jentene ble så tatt inn til samtale ved lensmannskontoret på Birkeland.
— Det gikk heldigvis bra, jentene kom til rette, men vi kommer til å se på saken videre. Det er en alvorlig sak å utløse en politiaksjon, sier lensmann Ole Gustav Henriksen ved Birkenes lensmannskontor.