Hiv deg med!

Prosjektkorps Jensen og Flaablåser til samling: Per Johan Flaa og Paul Jensen oppfordrer birkenesinger med fartstid i korps til å ta fram instrumentet og hive seg med i årets prosjektkorps. Gjennom tre øvinger skal et viktig bidrag til 17. mai-stemningen stables på beina. (Foto: Birkeland Hornmusikk)

Prosjektkorps Jensen og Flaa

Blåser til samling: Per Johan Flaa og Paul Jensen oppfordrer birkenesinger med fartstid i korps til å ta fram instrumentet og hive seg med i årets prosjektkorps. Gjennom tre øvinger skal et viktig bidrag til 17. mai-stemningen stables på beina. (Foto: Birkeland Hornmusikk)

På rekordtid skal et helt nytt korps sørge for at det blir minst like mange 17. mai-toner å høre i år som før, selv om Hornmusikken marsjerer i New York på selve dagen.

KULTUR. Når det ene av Birkelands to hovedkorps pakker instrumentene og reiser til «Unaiten» for å feire 17. mai, gjelder det å være kreativ for å berge nasjonaldagsstemningen i hjemkommunen.
Trompetist Paul Jensen og hornist Per Johan Flaa er sikre på at løsningen er å finne blant de mange birkenesingene som har spilt i korps tidligere, men som har lagt musikken på hylla.
– Det ville jo bli stusselig uten, påpeker Flaa, som sammen med Jensen har tatt på seg oppdraget med å stable på beina et prosjektkorps, og det på rekordtid.

«Restekorps»

Et tyvetalls deltakere er allerede notert, så dermed ser prosjektet ut til å være liv laga.
Banksjef Harald Flaa var førstemann til å melde seg på lista, og storesøster og kulturleder Wenche Flaa Eieland skal ha innrømmet å ha spilt trompet i sin ungdom. Ordfører Arild Windsland skal heller ikke være uvillig til å finne fram trommestikkene, selv selv om det nå kan se ut til at trommerekka er sikret.
Jensen og Flaa har fortsatt noen instrumenter til utlån på vegne av korpset, men enda gladere blir de om noen kan stille med eget instrument. Men da er det kanskje en fordel å ta fram pussefilla først.
– Uniformene, da? Blir det også «rester», lurer vi på.
– Nei nei, antrekket er normalt 17. mai-antrekk, kan Per Johan berolige med.

Øving på rekordtid

Før hun stikker av gårde sammen med resten av korpset, vil dirigent Karen-Ingrid Witter ha plukket ut 3-4 rimelig overkommelige melodier som «restekopset» kan rekke å øve inn før selveste dagen.
Og det er å håpe på at øvingene har en viss grad av effektivitet, for det blir bare tid til tre av dem før 17. mai. Øvingene vil foregå på Gamle Valstrand, den første tirsdag 24. april.
– Men vi vil ikke sette noen spesielle ferdighetskrav. Folk for ta dette som det det er, og jo flere som melder seg, jo bedre! Alle er velkomne, oppfordrer Per johan Flaa.
Så om det skulle rykke litt i marsjfoten, burde det ikke være noe å nøle etter – Paul og Per Johan tar fortsatt i mot påmeldinger.