Jakter på korpsmusikanter

Birkeland Musikkorps spillerFLINKE: Hovedkorpset med bare åtte musikanter gjorde en glimrende jobb på scenen

Birkeland Musikkorps spiller

FLINKE: Hovedkorpset med bare åtte musikanter gjorde en glimrende jobb på scenen

KULTUR. Synkende rekruttering tvinger styret i Birkeland Musikkorps til å tenke nytt. Sammenslåing av Junior- og Hovedkorpset er ett forslag, etableringen av et prosjektkorps et annet. Torsdag var det årskonsert.

Med et hovedkorps redusert til åtte musikanter, har tanken om en sammenslåing av Hovedkorpset og Juniorkorpset dukket opp. Styreleder Reidar Sløgedal frykter imidlertid at de eldste skal synes et felleskorps blir kjedelig. Han frykter også at korpset i så fall kan komme til å krympe i stedet for å vokse. Dessuten er det ikke lett å få tak i dirigent.
– Det er ekstremt vanskelig å få tak i en dirigent som har mye lokalkunnskap og vil være med på de tradisjonene vi har her på Birkeland, som å for eksempel spille på 17. mai, forteller Reidar.

FORNØYD: Reidar Sløgedal var veldig fornøyd med musikantenes innsats, men vil gjerne ha flere til å spille i korps, samt en ny dirigent.

Sosialt og moro
Han har alltid vært glad i musikk selv, og synes at flere barn burde begynne å spille i korps.
– Man får så utrolig mye igjen for å spille et instrument, og det å lære seg noe ordentlig. Mange barn lærer seg jo heller noe med dataspill og lignende, men å spille i et korps er mye mer sosialt, og de har det utrolig moro her, understreker korpslederen, som kan lokke med Danmarkstur i år. I slutten av juni skal nemlig 30 musikanter fra hovedkorpset og juniorkorpset til Bornholm for å delta på et internasjonalt korpsstevne sammen med 21 andre korps og mer enn 900 korpsmusikanter. Her får de muligheten til å vise seg fram, kose seg og møte andre musikanter fra både Norge, Sverige og Danmark.

Prosjektkorps
Med 17. mai i tankene har styret også vurdert å få i gang et prosjektkorps, bestående av spillbare voksne og barn, eller tidligere musikanter. Har man tidligere vært med i korps, eller bare er glad i å spille, kan dette være et utmerket korps i 17. maitoget, er tanken.

Årskonserten

Årskonserten har lenge vært ett av årets høydepunkter for korpsmusikantene på Birkeland. Torsdag kveld samlet korpsene seg nok en gang for den tradisjonelle konserten. Gymsalen på Folkehøgskolen var fylt opp av tilskuere som ventet spent på å høre de flinke musikantene. Det var Juniorkorpset som åpnet showet med ”You Are The Music In Me” fra ”High School Musical 2”. Alle korpsene fikk sjansen til å vise hvor flinke de er blitt, og til slutt fikk man se og høre alle korpsene spille sammen.