– Det var moro så lange det varte!

Gunn Elisabeth Slettene serverer gjester på Hagen CaféRUNDER AV ETTER TRAVEL SOMMER: – Vi har hatt en travel sommer hvor vi har jobbet masse, sier innehaver av Hagen Café på Herefoss, Gunn Elisabeth Slettene (t.v.). Men nå er det slutt, lødag er det opphørssalg i Herefoss'eneste kafé. (Arkivfoto)

Gunn Elisabeth Slettene serverer gjester på Hagen Café

RUNDER AV ETTER TRAVEL SOMMER: – Vi har hatt en travel sommer hvor vi har jobbet masse, sier innehaver av Hagen Café på Herefoss, Gunn Elisabeth Slettene (t.v.). Men nå er det slutt, lørdag er det opphørssalg i Herefoss’eneste kafé. (Arkivfoto)

NÆRING/BYGDELIV. Da sesongen var slutt, ble det også slutt på Hagen Café. Lørdag selger innehaver Gunn Elisabeth Slettene ut rubbel og bit fra driften.

– Vi har hatt en travel sommer hvor vi har jobba veldig mye for en lav timelønn. Vi visste at det kunne bli økonomisk vanskelig å drive kafé på Herefoss, så vi har ikke investert mer enn vi kunne klare, sier en nøktern Gunn Elisabeth, som imidlertid ikke kommer til å slippe opp for prosjekter selv om kafédriften legges ned.
– Vi har veldig lyst til å ta med oss erfaringene vi har fått, både med å arrangere ting og håndtere større forsamlinger, forteller hun.
Herefossingen ser ikke bort fra at det en gang i framtida kan bli arrangementer med både musikk og servering hjemme på Slettene gård.
Men sambygdingene syntes ikke noe om at den populære kaféen er lagt ned.
– De synes det er trist at tilbudet forsvinner, og herefossingene har vært flinke til å bruke kaféen. Det blir jo mindre liv. Men folk forstår det jo også, legger Gunn Elisabeth til.

Eplebonde

For tida jobber eks-kaféinnehaveren i blomsterbutikken Tusenfryd på Oddensenteret i Grimstad, samtidig som hun er på jakt etter egne lokaler til samme formål. I tillegg driver hun gårdsbedriften Slettene Hage, der økologisk eggproduksjon og epledyrking skal tas hånd om.
– Vi leverte epler for første gang i år, det var moro, forteller Gunn Elisabeth.

Opphørssalg

Lørdag foregår altså aller siste “happening” i kafélokalene som ligger vegg i vegg med butikken på Herefoss. Da selger Hagen Café ut både inventar og varelager. Utstyret til kafédriften, som stoler, glass, kjøleskap, kjøkkenutstyr, mikrobølgeovn og mer til, skal vekk.
– Vi selger også ut varelageret, som består av blant annet Pukka-te, økologiske hudpleieprodukter, Eos hudkremer og leppepomader og Nesti-Dante såper. Og økologiske egg, selvsagt, forteller Gunn Elisabeth.
Enkel servering blir det også, av hjemmelaget ertesuppe, kaker og kaffe.
– Suppa kan jeg vel si at herefossingene går god for, sier Gunn Elisabeth Slettene, som ønsker folk fra nær og fjern velkommen.