Hederspris til Sørlandsekspressen

HEDER: Reidar Andreassen og idrettspresident Tom Tvedt på scenen under Idrettsgalla sør i 2017. Nå er Andreassen også hedret med Birkenes kommunes kulturpris. FOTO: MEDIA SØRLANDET AS

84-åringen fra Herefoss hedret under idrettsgalla.

De to siste årene har det blitt delt ut en hederspris under Idrettsgalla sør til noen som har gjort en ekstraordinær innsats for idretten på Sørlandet.

– I år går hedersprisen til en person som har levert toppresultater som idrettsutøver. Han har vokst opp i ei lita bygd som den eldste av fem brødre. Som liten gutt viste han ikke noe spesielt stort talent, men han trente seg om gradvis sommer som vinter, sa idrettspresident Tom Tvedt fra scenen under Idrettsgalla sør i helga.

Herefoss ingen som får årets hederspris har fått kallenavnet Sørlandsekspressen, og er ingen ringere enn Reidar Andreassen. Han ble norsk mester på femmila to ganger. Et av årene vant han også 10.000 meter i friidretts-NM.

– Få har lengre karrière som skiløper, skiskytter og løper enn denne mannen. Han gikk sitt siste skiløp i norgesmesterskap som 41-åring, sa Tvedt.

Andreassen selv er ordknapp når han blir applaudert opp på scenen.

– Dette er helt fantastisk, jeg vil bare takke så mye, og håper det holder, sa han.