Det går mot deltakerrekord

Startfeltet i Gubben 2011

FOLKEVANDRING: Det var rene folkevandringen ut av Birkenesparken i fjor, da det ble satt deltakerrekord i ”Gubben” med 639 startende. I år står trolig rekorden for fall.

SPORT. Da påmeldingsfristen gikk ut ved midnatt torsdag var det påmeldt 582 løpere til Svalandsgubben Skauløp. Plusser vi på de 60-70 som forventes til Minigubben er fjorårets rekord på 639 startende allerede passert. Den ryker temmelig sikkert når etteranmeldingene strømmer inn søndag formiddag.
Oddvar Brå har ikke konkurrert i regi av Birkenes IL siden han vant 5-mila under ski-NM i 1975. Riktignok måtte NM den gang flyttes til Flatebygd på grunn av snømangel her i lavlandet. Men nå er Brå endelig påmeldt til Svalandsgubben. Det har arrangørene venta på lenge. Når startskuddet går søndag klokka 11.00 i Birkenesparken vil den gamle skikongen være med i feltet som legger ut på de 27 knallharde kilometerne.
Fjorårsvinner Eirik Gramstad kommer også og har annonsert rekordforsøk i langløypa. Det har også Kjersti Karoline Danielsen lyst til, men hevder at formen ikke er god nok i år. VM-løper i orientering, Tone Wigemyr, skal prøve å sette på plass årets norgesmester i motbakkeløp, Ingvild Sangesland, i den korte dameløypa på 12 kilometer. Årets norgesmester i terrengløp, Kristian Tjørnhom, stiller i spissen for et sterkt felt på juniorenes 15- kilometer, der Lars Aasheim Svaland skal forsvare lokalbefolkningens ære.