Ti mål på seks kamper

MÅLSCORERNE. Elice Kræmer (f.v.), Christina Stray Imenes, Hanne Helleland og Hannah Semine Aronsen tar fram sine bredeste målglis etter kampslutt.

Det er fasiten for BILs toppscorer Christina Stray Imenes etter torsdagens 5-2-seier over Søgne i damenes 4. divisjon.

– Moro, det, sier goalgetteren nøkternt etter å ha satt inn sitt niende og tiende seriemål for sesongen.

De to nettkjenningene sørga for hjemmeledelse til pause i Birkenesparken torsdag kveld. På 1-0-målet utnytta Stray Imenes en Søgne-miss på midtbanen, satte fart mot mål og trilla ballen til side for en utrusende keeper. Bare sekunder etter utligna Waranya Luangboonsin fra kort hold etter klabb og babb i BIL-forsvaret. Åtte minutter før pause spilte BIL-spissen ball i hatt med Søgne-forsvaret og prikka inn 2-1 fra skrått hold.

Selv om Birkenes hadde ballen mest og skapte flest sjanser, hang Søgne godt med før hvilen. Det gikk imidlertid ikke mange minuttene av 2. omgang før hjemmelaget dominerte totalt, og det var fullt fortjent da BIL-kaptein Hannah Semine Aronsen økte ledelsen med et kanonskudd fra 25 meter ni minutter ut i omgangen. Hanne Helleland ville ikke være dårligere. Fem minutter etter så hun keeper stå langt ute og klinka ballen i nota helt inne ved stanga fra nærmere 30 meter!

Nå var det enveiskjøring på birkelandkunstgresset. Likevel var det gjestene som får det neste målet da Lilli Othilie Nibe-Svendsen nærmest lobba inn et frispark fra langt hold med 25 minutter igjen å spille.

Men birkenesingene hadde ikke til hensikt å slippe bortelaget inn i kampen igjen og malte på, uten at det ble de helt store sjansene av det. Før det gjensto tre minutter av ordinær tid. Da la Christina Stray Imenes ut på et raid ned venstrekanten, dribla seg inn i Søgne-feltet og sendte et ferdigscora innlegg inn foran mål, der tre lagvenninner kom stormende. Det var Elice Kræmer som fikk æren av å avslutte ballet fra kort hold.

– Jeg synes vi er det beste laget, og vi scorer fine mål. Vi kan bedre, men dette var bra, oppsummerer en fornøyd BIL-trener Trond Endresen etter at sluttsignalet er gått og BIL-jentene har jubla fra seg.

Med trepoengeren klatrer hvittrøyene opp en plass på tabellen og ligger på 3. plass med ti poeng på seks kamper. Våg på andreplass har 13 poeng på syv kamper, mens suverene Gimletroll 1 har 19 poeng på syv kamper. Neste motstander for birkenesingene er Hægebostad/Kvinesdal, som kommer på besøk til Birkenesparken neste torsdag.

KAMPFAKTA

Birkenes 1 – Søgne 1  5-2 (2-1)

Bane: Birkenesparken, kunstgress

Mål: 1-0 (14) Christina Stray Imenes, 1-1 (14) Waranya Luangboonsin, 2-1 (37) Stray Imenes, 3-1 (54) Hannah Semine Aronsen, 4-1 (60) Hanne Helleland, 4-2 (65) Lilli Othilie Nibe-Svendsen, 5-2 (88) Elice Kræmer

BILs lag (1-4-5-1): C. Andresen – T. Strigen Reiersølmoen, M. Mollestad, K. Grødum, H. Mollestad – E. Kræmer, S.A. Sørlien, H.S. Aronsen, H. Helleland, K.M. Aamlid Bjelland – C. Stray Imenes. Innbyttere: M. Mosfjell, H. Røstad Matre, A. Snøløs

Dommer: Jan Næss, Vindbjart FK

Publikum: Ca. 40