Ber om 100 000 kroner til kontroll av vedtak og mandat knytta til politiets treningssenter

FORHANDLER. Det var ordfører Gyro Heia som hadde fått mandat til å forhandle fram en avtale med politiet. Nå trengs det penger til å kontrollere om vedtak og mandat er fulgt opp. (Arkivfoto)

Vestfold Telemark og Agder Kontrollutvalgssekreteriat IKS har bedt Birkenes kommunestyre bevilge penger til arbeidet med å kontrollere ett av vedtaka gjort i sist møte.

Saken gjelder forhandlingene som ordfører Gyro Heia (Sp) hadde med Politiet i Agder om nytt taktisk treningssenter i Tveide Næringspark. Avtalen signerte hun før påske i år.

Vedtaket i kommunestyrets møte 25. mai:

– Kommunestyret ønsker polititaktisk treningssenter velkommen og ber administrasjonen fortsette arbeidet basert på inngått avtale med politiet. Kommunestyret ber videre kontrollutvalget kontrollere om vedtak og mandat er fulgt opp.

Det er i brevet fra Vestfold Telemark og Agder Kontrollutvalgssekreteriat, datert 1. juni 2023, opplyst at kontrollen skal gjøres av Sørlandet kommunerevisjon IKS, som har beregna at det vil koste 100.000 kroner.

– Sekretariatet vurderer at oppfølging av vedtaket i kommunestyret må skje ved at kontrollutvalget ber Sørlandet kommunerevisjon IKS om å utarbeide et notat med vurderinger for å svare ut vedtaket i kommunestyret.

Det opplyses i brevet at kontrollutvalget har disponert alle timer til forvaltningsrevisjon i denne perioden, og det vises i den sammenheng til en bestilt eierskapskontroll av Avigo AS.

– Kommunestyret har sitt neste møte 15.06.2023, mens neste møte i kontrollutvalget er planlagt til 21.06.2023. For å komme i gang med arbeidet er det hensiktsmessig at kommunestyret allerede 15.06.2023 fatter nødvendig budsjettvedtak slik at kontrollutvalget i sitt møte 21. juni formelt kan be Sørlandet kommunerevisjon om å igangsette arbeidet med å utarbeide et notat med vurderinger. Sekretariatet har hatt kontakt med revisjonen som har anslått en timespris på kr 1.000, samt et antall på inntil 100 timer for å løse oppdraget som Birkenes kommunestyre har delegert til kontrollutvalget.

Det opplyses videre at revisjonens vurdering bør være klar og behandla av kontrollutvalget i Birkenes kommune i august, så den kan komme opp i kommunestyrets torsdag 31. august.