Pianogave fra Saniteten til Aktivitetssenteret

VED DET NYE PIANOET. Brit Kalnæs, Anne-Karin Haugstulen Tveide, og Per Gunnar Knutsson. (Foto: Privat)

Birkenes Sanitetsforening fortsetter å gi gode gaver til lokale formål. Nylig gav foreningen 20.000 kroner, øremerket til et nytt piano til Aktivitetssenteret.

Det har gått fort fra tanken ble sådd, til man under onsdagstreffet denne uka kunne takke for den rause gaven.

29. mars sendte Aktivitetssenteret følgende søknad til Birkenes Sanitetsforening om økonomisk støtte til et elektrisk piano til bruk på Aktivitetssenteret.

– Aktivitetssenteret har et piano som blir raskt ustemt. Det har krevd stemming 2 ganger i året i det siste. Vi har vurdert å kjøpe elektrisk piano, og vil spørre om det er mulig å få noe støtte fra Birkenes Sanitetsforening til det formålet? Prisen for et solid el-piano til vårt bruk ligger fra 20.000 kroner og oppover. Vi spør ikke om midler til hele innkjøpet, men til deler av kostnaden.

Sanitetsforeningen reagerte raskt på henvendelsen, og to dager senere lå det svar i innboksen fra Brit Kalnæs, leder av Sanitetsforeningen. «Sanitetsforeningen i Birkenes har på sitt medlemsmøte vedtatt å bevilge 20.000 kroner til nytt elektrisk piano».

Pianoet vi kjøpte, med faglig hjelp av kulturskolerektor Jo Eskild, kostet drøyt 28.000 kroner, og med et solid hjulsett til drøye 4.000kroner, har vi nå et godt instrument til glede og nytte for mange. Resterende midler utover gaven fra Sanitetsforeningen ble tatt fra Aktivitetssenterets fond. (gaver og basarpenger)

Brit Kalnæs til stede ved onsdagstreffet denne uka, og vi kunne få gi en hjertens takk til Sanitetsforeningen for den rause gaven. Sanitetsforeningen er ofte i disse lokalene med sine møter, fastelavnsris og annet, og i vår har de også satt i gang med sangkvelder. Da kan det komme godt med å ha et godt piano.


ETTERLENGTA EL-PIANO. Det var Liv Torill Hartvigsen som kom med et hjertesukk om et eventuelt el-piano, etter å ha spilt på vårt ustemte piano noen ganger. (Foto: Privat)

Det nye pianoet kom på plass rett etter påske, og har allerede vært i bruk flere ganger. Birkenes Bygdekor har hatt en liten konsert for folk på omsorgsbolig, sykehjem og andre, og Liv Torill Hartvigsen har spilt til allsang på Aktivitetssenteret. 1.mai ble pianoet trillet inn i kantina til gudstjenesten der. På Onsdagstreffet denne uka bidro Per Gunnar Knutsson med allsangstund i vårdrakt, ispedd historier om sagn, tusser og troll.

Det var en forsamling på rundt 30 seniorer som hadde en veldig trivelig formiddag, og kom i god vår- og mai-stemning, med Alle fugler, Blåveispiken, Birkelandssangen, Lille Norge, og mye mere.

Fredag denne uka tryller Nina Irslinger fram flotte toner, med sin musikalske reise «Toppen av Norge» med bilder og musikk. Allerede søndag er det Simonstad sangkor fra Åmli med Tore Konnestad ved pianoet som vil ha en konsert på aktivitetssenteret for husets beboere, og andre som måtte ha lyst til å komme og høre.

Vi håper at pianoet skal bli til glede for mange i bygda, og det er flott å kunne ha et godt og stemt piano både til bygdas mange musikalske utøvere, og andre som kommer for å ha konserter. Vi håper det skal bidra til at sang- og musikkgleden får leve videre i musikkbygda Birkenes.

 

Anne-Karin H. Tveide

Teamleder Aktivitetssenteret / Møteplassen

 

___________

Brukerskapt