Pride-markering på folkehøgskolen

HEISTE PRIDE-FLAGGET FREDAG MORGEN. Elevene Hans og Melvin heiste regnbueflagget på Folkehøgskolen Sørlandet fredag morgen. Det er et viktig tema og markering, sier de to. Like etter ble flagget tatt ned igjen av skolens rektor.

Elevene ved Folkehøgskolen Sørlandet hadde sin egen Pride-markering fredag.

Elevrådsleder Astrid Marie Wegner Lindeland forteller at de har valgt å markere Pride nå, i og med at de ikke er ved skolen under Pride-dagene i sommer.

MANGFOLD. Elevrådsleder Astrid Marie Wegner Lindeland ved Folkehøgskolen Sørlandet forteller at elevene har en Pride-markering på skolen for å fokusere på mangfold.

– Vi vil fokusere på mangfold og likestilling, og at man kan elske dem man vil, sier hun. Jeg har rett nok ikke pratet med alle, men jeg føler vi har elevene med oss på markeringen legger hun til.

Det er blitt pyntet og satt opp plakater på skolen. I midttimen skal det holdes små innlegg fra noen av elevene. Regnbueflagget, som ble lånt av Birkenes kommune, ble også heist i skolens flaggstang, men den ble ganske raskt tatt ned igjen av rektor ved skolen, Tommy Land.

– Jeg føler at vi har støtte fra lærerne, jeg har i hvert fall ikke hørt noe negativt fra dem jeg har snakket med. De er positive til arrangementet, og jeg vil gjerne gi sykt mye «kred» til lærerne for hvordan de står på og legger ting til rette for at vi skal få et fint år her, sier elevrådslederen, men legger til at hun har registrert at styret og rektor i denne saken står for noe annet enn elevene gjør.

PRIDEMARKERING. Elevene ved Folkehøgskolen Sørlandet satt sitt fargerike preg på markeringen. (Foto: Privat)

Det var du som tok ned flagget, spør vi rektor Tommy Land.

– Ja, det var det. Elevrådet holder i dag en Pride-feiring for elevene på skolen. Det var ikke avklart med skolen at de ønsket å bruke flaggstangen, sier han før han utdyper videre.

Det er viktig for meg å si at alle mennesker har lik verdi og alle er velkomne hos oss. Det er fint at de holder arrangementet, og vi setter pris på engasjerte elever, men det er ikke et arrangement i skolens regi. Det å ta ned flagget var en beslutning jeg tok på stående fot. Ved å bruke skolens flaggstang signaliserer man at det er skolens arrangement, men det er det altså ikke.

Noen av verdiene til Pride er ganske langt unna verdiene til noen av skolens eiere. Det er derfor ikke naturlig for skolen å heise Pride flagget. Skolen er eid av Normisjon, Indremisjonsforbundet og KFUM, sier Land.

Elevrådet ved skolen ved Astrid Marie Wegner Lindeland meldte fredag ettermiddag at hun etter et møte med rektor Tommy Land fikk godkjenning til igjen å heise flagget ved Folkehøgskolen.

SA JA. Etter å ha tatt ned Pride-flagget fredag morgen, snudde rektor Tommy Land og tillot at elevrådet ved skolen fikk heise flagget igjen. (Arkivfoto)

– Det ble ganske sterke protester da flagget ble tatt ned og vi forsto at dette var viktig for noen av elevene. Skolen valgte derfor å la elevrådet disponere flaggstangen, i dag. Elevrådet har heist flagget igjen og det blir hengende til solen går ned, melder rektor Land fredag ettermiddag.