Vellykka comeback for Klister Cup

SEIERSJUBEL. BIL-jentene jubler etter seieren over Froland i åpningskampen. Bak f.v.: Matilde Raen, Martine H. Johansen, Sara F. Swoboda, Kristine Moldal, Aleksandra Stachiewicz, Frida H. Granum, Andrea Vennesland, Kamilla H. Johansen, Mathilde Imenes-Nyløkken, Elida Sundtjønn, Kine B. Stoveland. Foran: Ronja Jansen (t.v.) og Vilma Håkedal.

Det var stor stemning både på banen og tribunen da håndballgruppa i Birkenes IL blåste liv i Klister Cup etter noen års pause.

– Det er for at spillerne skal få prøve å spille med klister og stor ball før sesongen starter til høsten, forklarer Olivia Lien Vennesland, cupansvarlig sammen med Hege Heia. Det begynner å bli noen år siden den særbirkelandske cupen for 14-åringene som skal opp i 15-årsklassen ble arrangert sist gang. Med seks lag, rundt regna 80 spillere og mye lyd fra tribunene, må comebacket betegnes som en suksess.

Vant åpningskampen

Arrangørklubben sjøl vant sin første kamp etter en spennende batalje med Froland.

TØFFE I FORSVAR. Froland var tøffe og gode i forsvar. Her går det ut over BILs Kamilla Johansen.

Etter seieren fikk laget ros fra trener Elisabeth Jansen for godt lagspill og ikke minst at hele sju av lagets spillere tegna seg på scoringslista.

HØYTFLYVENDE. Frida Heia Granum var en konstant trussel mot Froland-forsvaret. Her svever hun inn ett av målene sine i BIL-jentenes åpningskamp.

Ikke var det spesielt vanskelig å spille med klister heller, kunne Kine Botn Stoveland fortelle.

KLISTERHENDER. Det synes kanskje ikke så godt på bildet, men hendene til Kine Botn Stoveland (t.v.) og Vilma Håkedal er fulle av klisterblemmer.

– Vi prøvde det på en cup i Danmark i fjor. Du blir fort vant til det, forteller Kine.

– Men du får fort blemmer, da, legger keeper Vilma Håkedal til og viser fram to hender hvor klisteret har satt sine spor. Vilma redda forresten straffe mot slutten av kampen.

– Det er ikke så vanskelig, påstår keeperen og røper at hun har et triks for å få motstanderen til å skyte i favoritthjørnet hennes. Hva trikset er røper vi selvfølgelig ikke!

KLISTERFJERNING. Etter kamp må den klissete gørra fjernes fra hendene.

God cupstemning

Fortsettelsen ble ikke den store sportslige suksessen for BIL-jentene, som måtte se seg slått i semifinalen av erkerivalen Lillesand, som til slutt vant hele sulamitten etter en superjevn finale mot Vindbjart, hvor det måtte ekstraomgang til for å kåre en vinner.


VINNERNE. Det var Lillesand IL som til slutt stakk av med seieren i Klister Cup 2023, etter en jevn og spennende finale mot Vindbjart. (Foto: Hege Heia, BIL Håndball)

– En veldig gøy dag i hallen med mange fornøyde spillere og trenere, oppsummerer Hege Heia til Birkenesavisa. Hun kan fortelle at det var mange positive tilbakemeldinger å høre om arrangementet.


GODE DOMMERE. Marte Esperås var en av de tre lokale dommerne som loste kampene trygt i havn.

– Det var så god stemning og så hyggelig å være i Birkeneshallen, understreker Heia. Hun benytter anledningen til å trekke fram dommerne Marte og Ida Esperås og Solveig Ruud, spillere flaska opp i Birkenes IL, men som nå spiller på høyere nivå.

– De er ekstremt solide og stødige i jobben, roser Heia.