Bak braksuksessen til Sabla Moro i Birkeneshallen ligger det enormt med arbeid

HOSPITALITY SJEFEN. Silje Heia løp mye rundt backstage og passet på at artistene koste seg på Birkelandsbesøk.

Sist lørdag kveld var Birkeneshallen fylt med nærmere 1000 mennesker som storkoste seg. Bak kulissene så kan bygdefolket og alle tilreisende takke et stort mannskap og ikke minst trioen i Sabla Moro for en av bygdas største begivenheter gjennom året.

Tom Johnsen, Pabben Ellerno Botn og Thomas Stensvand er trioen som har fått bygdefolket til å gå av hengslende, danse, hygge seg i fellesskap og storkose seg i en lang stor endeløs fest.

Med seg har trioen en rekke dyktige medhjelpere.

BA snakket med veldig mange denne kvelden og det var ros, skryt og endeløs takknemmelighet til arrangøren.

Vi tok en runde og traff noen av de som sto bak festen, jobbet, spilte, serverte og passet på at artistene koste seg backstage.

Silje Heia er Hospitality-sjef ved arrangementet og har en del å gjøre både før og etter begivenheten.

– Det er enormt med planlegging og logistikk både i forkant og under arrangementet. Jeg passer på at artistene har det greit bak scenen, med mat og drikke, ja at de rett og slett koser seg.

– Jeg må booke både transport, overnatting på hotell, transport og sjåfører hit til hallen. Det er fryktelig stas å jobbe med dette, men de siste dagene har vært hektiske kan en smørblid Heia fortelle oss.

Mens vi snakker får hun en henvendelse fra et av bandene som er på vei og skal finne frem.

RØD MIX. Da det lokale bandet Rød Mix entret scenen ble det fort fart i borkisene i lokalet. Her ved vokalist og gitarist Pabben Botn.

– Nå er det solgt rundt 950 billetter rett i forkant av minifestivalen vår. – Dette er vi svært fornøyd med, at vi er opp mot 1000 mennesker nå når påska er påbegynt, kunne Botn fortelle.

– Jeg har nå jobbet hver dag her i hallen fra mandag av, sier Thomas Stensvand. I tillegg til jobben på 3B, så har det vært en hektisk uke. Vi tok over ansvaret for Birkeneshallen på torsdag, og siden har flere av oss nesten bodd her. Nå er vi endelig i gang og kan nyte resten av kvelden, sier Stensvand.

Like etter gjorde Botn klar gitaren og entret scenen med Rød Mix mens Stensvand tok plass bak trommene. Da våknet borkisene og den store garden av bygdefolket i hallen. Festen var i gang.

BAREN I VIP-AVDELINGEN. Bread Christensen og hans stab i baren. Her med Celina Montero Gonzales, Oda-Emilia Ivarson Hansen, Andrea Kvernland Andersen, Mathilde Aamlid Trondsen, Jesper Jørgensen og Ronja Smith.

I VIP avdelingen som for kvelden var utsolgt med sine 200 plasser, hadde en av de beste bartenderne i landet, Bread Christensen rigget seg til med sin stab.

– Vi gleder oss og allerede nå begynner folk å strømme til, og serveringen både her i baren og ved bordene er i gang. Jeg har gjort klar mine egne drinker som har blitt populære, kan hen fortelle oss.

Drinkene «Hoggorm», «Borkismule», «Calada», «Vodka Monkey», «Hylleblomst og Tonic» samt «Kjørbar» var noe av det som ble solgt i baren der Bread og hans crew skulle tilbringe kvelden, til glede for VIP avdelingen.

Rundt og i hallen var det mange vakter og vektere som passet på at alt gikk greit for seg. BA observerte ikke en eneste krangel eller tildens til bråk eller uro. Alle i ulike aldersgrupper storkoste gjennom hele kvelden med variert musikk, og stor sang og dans glede.