– SV vil jobbe for å innføre skolehager på barneskolene i kommunen

 

Mitt navn er Kristian Skordal, og jeg er førstekandidat for Birkenes SV til høstens valg.

Jeg er 33 år gammel og utdannet sivilingeniør innen datateknikk. Jeg bor på Tøane, rett på andre siden av vannet i forhold til skolen på Birkeland, sammen med katten min. Mine hobbyer inkluderer musikk (jeg spiller orgel), brettspill, lesing og innimellom liker jeg også å ta meg en lang gåtur i skogen.

Jeg flyttet til Birkeland for to år siden, etter at jeg fikk ny jobb i Grimstad. Jeg trives med å bo litt landlig og Birkeland passet derfor perfekt for meg. For ett års tid siden meldte jeg meg inn i SV, og der ble jeg kjent med en hyggelig og engasjert gjeng med mennesker. Jeg valgte SV fordi det er et parti som har en god miljøpolitikk, jobber for at vi skal ha gode offentlige velferdstjenester og som står for at alle skal respekteres, uavhengig av kjønn, tro, etnisitet og seksualitet. Dette er områder som er viktige for meg.

En av sakene som SV vil jobbe for i Birkenes er å innføre skolehager på barneskolene i kommunen. Dette er en sak jeg personlig synes er viktig, for jeg har selv gode minner fra da jeg lærte å dyrke grønnsaker på en gård på Timenes da jeg gikk på barneskolen på Hånes. Det er nok litt på grunn av dette at jeg fortsatt synes det er gøy å dyrke mine egne grønnsaker i hagen, og at lapskaus er en av mine favorittmatretter. Jeg synes det er viktig at barn får lære hvordan maten vi spiser ser ut før den ender opp i butikken, og det er jo spennende å følge med på grønnsakene, fra frø til frukt (eller knoll).

Jeg liker godt å gå turer på steder hvor man kan komme over rester etter historisk aktivitet. Det gir meg en mulighet til å gå og fantasere om hvordan det så ut her før, hvem som bodde her og hva de drev med. For noen år siden jobbet jeg som konsulent på Kongsberg, og brukte mye tid på ettermiddagen til å rusle rundt i restene etter gruvedriften der oppe. Heldigvis er Birkenes også en kommune med mye spennende lokalhistorie. Noe av det er godt synlig, som den gamle jernbanelinja og restene fra tømmerfløting oppover elva, og begge disse stedene har informasjonsskilt som gjør historien lett tilgjengelig. Det er imidlertid flere skjulte skatter rundt omkring, slik som Mølledalen, som burde gjøres mer synlige. Vi vil jobbe for at det blir anlagt turstier og satt opp informasjonsskilt slik at folk kan oppdage steder som dette.

Norge trenger stadig mer kraft, og det vil bli nødvendig å bygge flere kraftverk. Samtidig er det viktig å tenke langsiktig og ikke forårsake store, langsiktige ødeleggelser i urørt natur (selv om jeg skjønner at det kan virke fristende med kortsiktig finansiell gevinst for kommunen). Derfor vil vi i Birkenes SV fortsette å jobbe for at det ikke blir bygget vindmøller i kommunen. Vi ønsker heller å støtte bedre alternativer som sol-kraftverket som planlegges på Tveide. Jeg er spent på hvordan teknologien vil utvikle seg fremover og hvilke andre grønne prosjekter som kan settes i gang i kommunen vår.

Jeg ser frem til å bli bedre kjent med folkene, politikerne og politikken i kommunen fremover mot valget. Med et mangfold av forskjellige partier og synspunkter å velge mellom tror jeg det blir et spennende valg til høsten!

 

Kristian Skordal

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.