– Dere er fullstendig på kollisjonskurs med deres egen leder

(Arkivfoto)

Jeg skal ikke krangle for mye offentlig med Høyre sin ordførerkandidat og Høyres Silje Drangsholt. Men jeg må bare begynne med å sitere det norske Høyre sin partileder Erna Solberg, som hadde et stort intervju i VG torsdag 23.03.

Sitat: «Jeg tror det er vanskelig å se for seg at det skal bygges vindkraft på land hvis kommunene, via plan og bygningsloven, ikke vil ha det. Samtidig må de kommunene se at grunnlaget for investeringer i industrien i sin kommune, bli mindre, på grunn av manglende kraft» Sitat slutt.

Det var dette jeg mente med at dere i Høyre Birkenes ikke lenger oppfører dere som er et næringslivs parti, som tenker langsiktig på industrien og på vår felles framtid, men heller er et kortsiktig protest parti. Dere er fullstendig på kollisjonskurs med deres egen leder.

Silje skryter så av at Høyre var for eiendomskattelette i 2022. Hvilken skattelette det hadde vært dere. Det hadde blitt ca. 83 kroner pr. husstand pr. mnd. Eller en liter melk, ett brød og ca. ett glass syltetøy pr. mnd. Ikke akkurat det vi innbyggere så for oss med skattelette kanskje. Da er det faktisk mer samfunnsnyttig å bruke pengene, som AP og SP ville, nemlig hjelpe vanskeligstilte med strømtiltak. Intensjonen er god, så får vi se hvordan det vil virke i praksis. Personlig ville jeg nok heller betalt på kommunal gjeld eller brukt de på sentrumsprosjekter.

Hvorfor det tenker dere kanskje, jo det svaret kom svart på hvitt forleden dag. På en fagdag vi hadde, der jeg jobber. De neste 17 årene vil det bli 20 stk. flere 80-90 åringer pr. år i vår kommune. Det er alt mangel på helsepersonell og mangelen vil øke i årene framover. Dette vil kreve veldig mye av kommunen og dets ressurser de neste 20 årene. Ressurser vi nå ikke har. Dette er alarm klokker som burde ringe hos Høyre også og som burde vise at frisk og ny kapital trengs og at vi må tenke langt fram.

Til slutt legger jeg også merke til, at vi tross alt, er enige om mange ting. I neste kommunestyremøte burde det ikke være noe problem og imøtegå 2 av 4 pkt. som eiendoms utviklere i sentrum hadde til kommunen. Jeg skjønner at de to siste punktene ikke er så lett og imøtegå, uten å ta opp hele sentrumsplanen på nytt, men kanskje den burde det? Jeg er ikke så informert om hvordan det ligger an med samtaler, men det burde være eller dannes en gruppe bestående av eiere, politikere og kommunens folk som ser på mulighetene nå som AP, Høyre og SP vel har signalisert sin vilje til endring. Kommunen trenger sentrum og sentrum trenger kommunen, slik jeg ser det.

 

Ronny Thomassen

AP medlem

 

____________

Leserinnlegg