Supergira før seriestart

Basketballmiljøet er relativt ferskt her på Birkeland. For et drøyt år siden startet 5-6 gutter opp med sin første trening i regi av Birkenes Badgers Basketball. Nå ett år etter er det 16 gutter i alderen 13-15 år som har funnet sin store interesse i dette miljøet. Til helgen står første seriekamp for døren.

– Guttene er blitt godt samspilte, og har allerede bitt godt fra seg, og står med flere seire i treningskamper, forteller Hans Ivar Østensen i basketgruppa.

Har tatt store steg

– De er supergira, kjempeklare og absolutt spente. Dette har de sett frem til lenge. Vi vet ikke helt hvor vi står, men i forhold til treningskampene så tror jeg bare det er elitelaget til Pirates som er bedre. Vi har tatt store steg den siste tiden, så dette blir gøy, sier Østensen forventningsfullt.

KLAR FOR SERIESTART. Birkeland Badgers Basketball er klar for deres første seriekamp. Fra venstre bak; Nadim Fallah, Markus R. Skåre, Max B. Østensen, Daniel Skarsvåg, Chahim-Elias Fries, Bjørn Lima Flakk, Sondre Wersland og Mikael Hauge Nedrelid. Foran fra venstre; Sander Jansen, Abraham Ehebremariam og Theodor Olai Jørgensen.

Sist uke var det ny treningskamp, hvor de fikk et tøft møte mot det langt mer rutinerte elitelaget til Pirates i Vågsbygd. Pirates har tre lag, og elitelaget deres regnes som regionens beste lag, og er en virkelig målestokk på nivået som venter dem.

FINT SPILL. Til tross for tap viste Birkeland Badgers til tider godt spill, og var spesielt den første del av kampen på høyde med seriefavoritten, men det ble tungt mot slutten for de lokale basketguttene. I bakgrunnen ser vi dommer Børge Brakestad. Birkelandsgutten har selv spilt i Pirates, nå bidrar han så mye han kan i det nystarta laget.

Selv om det ble tap denne gangen, så bet guttene langt bedre fra seg enn i den første treningskampen mot elitelaget. Nå venter seriespillet, som tar til 19. mars. Da skal de prøve seg mot lag fra Søgne, Mandal og Kristiansand. Seriespillet består av 10 kamper, og de starter med to kamper i Håneshallen, og det blir spilt to kamper på ei helg.

Banen i Birkeneshallen fikk nye kurver og det ble malt oppmerkinger i vinterferien, og ble nylig godkjent for spill. Grunnet dommermangel må basketlaget likevel reise til Kristiansand for å spille. Lagene må skaffe dommer, og da de fleste dommerne er yngre gutter med begrenset mulighet for å komme seg rundt gjør det at de må spille kampene der hvor dommerne befinner seg.

PEPTALK. Trener Piotr Litwicki gir de siste instrukser før treningskampen mot Pirates.

Piotr Litwicki er trener for det nystarta laget. Han har verdifull erfaring som spiller på høyt nivå i Polen. Han får god hjelp i gruppen av Hans Ivar Østensen og Dag Ivar Skåre.

Bratt læringskurve

– Det har vært et spennende år med en bratt læringskurve. Men vi måtte begynne en plass, sier Skåre. Vi begynte med våre egne unger og bygger nå videre, og ønsker flere velkommen.

– Hallkapasiteten er en utfordring for oss. Foreløpig trener vi to dager i uka, men vi er ute etter å få en dag til, sier Dag Ivar Skåre. Vi vil gjerne ha med flere yngre spillere. Men da trenger vi også noen flere voksne som engasjerer seg og tar ansvar. For de yngre spillerne er det hovedvekt på lek, og man trenger ikke spesiell kompetanse på basketball, legger han til.

GØY Å VINNE. Jeg liker sporten, og har holdt på ett år nå. Jeg har prøvd andre aktiviteter, men basket føles godt. Det er gøy å vinne. Håper vi vinner litt i serien, sier Nadim (13) som spiller «small forward».

– De er en flott gjeng som er flinke til å backe hverandre opp. I all hovedsak er det ungdom som ikke er med på andre ting, så vi fyller absolutt et behov, sier Dag Ivar.