Elias med sølv i Hovedlandsrennet

(Arkivbilde)

I Hovedlandsrennet i langrenn på Gålå fredag, slo skitalentet Elias Gumpen Engesland til med en imponerende 2. plass.. Han var fattige to sekunder fra gullet. Dette er regnet som NM for 15 åringer.

Skiløperen fra Birkenes IL, som nesten er uovervinnelig i sin klasse på Sørlandet, møtte fredag alle de beste langrennsløperne i landet. Med hele 200 startende i Elias sin klasse, var oppgaven stor sammenlignet med konkurransene lokalt her sør.

Bygdas store skitalent viste fort at han ville være med å kjempe om medaljer på 5-kilometeren på Gålå. Da han passerte mållinjen var han kun to sekunder fra det helt store, og gullet.

En sølvmedalje i Hovedlandslandsrennet viser at bygda har et unikt skitalent. Elias som går i 10. klasse på Valstrand, er med det resultatet en av Norges største skitalenter i aldersgruppen.

Det var kun to fattige sekunder opp til Christian Berge fra Gjellestad IL, som tok gullet. På tredjeplass kom Iven Bergersen fra Rælingen IL, som var 13,5 sekund bak vår egen skiløper. Midt i løpet lå Elias rundt 6. plassen og 6-7 sekunder bak gullet. Han avsluttet råsterkt, og hadde løpet vært noen hundre meter lenger, kunne BIL-utøveren tatt den edleste medaljen.

Siden det ikke er NM i disse klassene, regnes Hovedlandsrennet som de yngstes norgesmesterskap. Lørdag går 15-åringen sprint, mens han søndag går stafett sammen med to andre fra Agder og Rogaland.