Storeslem av Thomas Aas (13) i Sør-Norsk mesterskap – tok fem av fem gull

GULLGROSSISTEN I GIMLEHALLEN. Thomas Aas var en av de beste utøverne i Gimlehallen, her med sine fem gullmedaljer.

Lørdag arrangerte Kristiansand Idrettsforening (KIF) Sør-Norsk mesterskap i friidrett i Gimlehallen. 125 deltagere fra 19 klubber i Agder og Rogaland deltok. Birkenes var representert med to deltagere, Eline Heia (KIF) og Thomas Aas (IL Gry).

BA var til stede da KIF arrangerte mesterskapet og fulgte utøverne gjennom arrangementet som varte i nærmere seks timer. Det var langt mellom deltagerne fra Birkenes, men de som deltok markerte seg meget sterkt.

Med Birkenesparken sitt nye flotte friidrettsanlegg, får man håpe det blir flere enn kun to utøvere å se i konkurranser fremover.

Men det manglet ikke på medaljer og gull fra de to utøverne.

Thomas Aas, som representerer IL Gry, var påmeldt i alle fem øvelsene i 13-årsklassen. Utøveren fra Engesland var ikke snauere enn at han tok førsteplassen i samtlige grener.

12-åringen som satser mest på løpsøvelser og sprint distanser tok seieren i lengde, høyde, kule, på 800 meter og 60 meter.

SPRINT. Thomas Aas sjekker startblokkene før sitt 60 meters løp. Her satte han ny personlig rekord.

– Det har vært en stor dag og jeg er kjempefornøyd. Det er spesielt på løpsøvelsene jeg er mest fornøyd med. Rett etter målgang på sprintøvelsen kjente jeg den gode følelsen, etter et godt gjennomført løp fra startblokkene og til mållinja. At det også ble ny personlig rekord på tiden 8.65 sekunder, var kjempekult.

– Jeg har nesten aldri løpt 800 meter før, men også det løpet er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg var tålmodig de første rundene, og hadde en god spurt som gjorde at jeg vant på oppløpet, forteller gullgrossisten.

BA registrerte at Aas var suveren i flere øvelser. Gry utøveren ville også hevdet seg godt i klassene over 13 år.

10. februar drar Thomas Aas til Oslo og skal delta i Tyrvinglekene. Her møter han de aller beste i sin klasse i Norge.

BYTTET IDRETTSGREN. Eline Heia har byttet ut langrennsskia med løpssko, og satser nå på friidrett.

Den andre utøveren fra Birkenes var Eline Heia. 19-åringen studerer for tiden biologi ved UiA, og har akkurat lagt skikarrieren på hylla og begynt med friidrett.

– Dette er mitt andre stevne i friidrett, så jeg er rimelig fersk. Men det er et flott miljø og jeg trives allerede med dette, forteller utøveren som nå representerer KIF.

– Jeg stilte kun opp på 60 meteren i dag og tok 2. plassen. Medaljen er jeg godt fornøyd med, men selve løpingen har jeg en del å forbedre på, forteller en blid birkenesutøver til oss i Gimlehallen.