Karoline åpner ny blomsterbutikk på Birkeland

BLOMSTERBUTIKK. Karoline Eide Agerbo har innredet en liten blomsterbutikk i familiens hus i Bakkemoen. Nå er det hektisk aktivitet der før åpninga i februar.

– Butikken er så å si ferdig, og jeg stoorgleder meg til 1 års feiring av Blomdesign, og åpning av butikken torsdag 2. februar. Det meldte Karoline Eide Agerbo nylig på facebooksiden «Se hva som skjer på Birkeland.

Karoline startet i februar i fjor opp med eget blomsterverksted. Den første måneden drev hun blomsterverkstedet i lokaler i Lillesand, før hun flyttet driften til familiens nye hus i Bakkemoen.

2. februar runder firmaet det første driftsåret. Det vil hun markere med å åpne dørene til sin egen blomsterbutikk. Det første året baserte hun seg på nettbaserte bestillinger med henting og levering av blomstene. Med den nyåpna butikken realiserer hun en mangeårig drøm ved også å kunne ta imot kundene i det nyinnredede lokalet i Bakkemoen. I tillegg til snitt og buketter får hun nå også stadig flere oppdrag til bryllup og begravelser.

– Frem til nå har alt gått via direktebestilling på nett, men jeg vet at mange liker å komme innom for å se litt på utvalget, og gi dem en hyggelig opplevelse i min lille oase, sier hun.

– Jeg vil satse på et stort og godt utvalg i snittblomster. Jeg får inn varer to ganger i uka, og vil alltid ha ferske snittblomster i butikken, sier hun.

– Det å jobbe med blomster gjør meg glad. Det er både min store lidenskap, og yrke. Endelig har vi utviklet oss til min drøm! Jeg stortrives med jobben, og tror jeg aldri kan bli lei. Hver og en bukett er unik, og det er gøy å kunne glede kundene med resultatet, sier hun.

Butikken kommer i starten holde åpent hver torsdag, men hun håper å kunne øke åpningstiden etter hvert.

– Det første året med blomsterverksted har vært kjempebra. Jeg har mange kunder, de fleste fra Birkeland og Lillesand, sier hun, og innrømmer at hun er meget spent på responsen på blomsterbutikken.

Hun har alltid sett viktigheten av å ha et ben til å stå på, og jobber i en 70 prosent stilling ved Dovreheimen Bo- og aktivitetssenter. Nå opplever hun at timene nesten ikke strekker til.

– Jeg har hatt veldig mye å gjøre i blomsterverkstedet. Det går ikke en dag uten at jeg jobber med blomster. Nå vil jeg starte forsiktig og se det an litt. Blir butikken en suksess så kan jeg trappe ned litt på hovedjobben min og øke butikkdriften ytterligere, sier hun.

Med små barn i hjemmet tenker hun foreløpig ikke så mye lenger frem i tiden.

– Nå er livet mitt her, men jeg legger ikke skjul på at drømmen er å kunne starte blomsterbutikk i sentrum om noen år.

Blomsterbutikken i Bakkemoen åpner torsdag 2. februar, og vil holde åpent torsdagene fremover. I åpningsuken velger hun å holde åpent også fredagen.

– Håper mange kommer innom. Det vil bli supergode tilbud på alt i hele butikken, både snitt, buketter, planter og mye mer, lokker hun med.