– Akedag med Tveitås 4H

(Foto: Tveitås 4H)

Tveitås 4H startet opp på Tveide i 1965. Det har vært mye svingninger i medlemstallene i løpet av disse årene. Korona epidemien har hos oss som hos mange andre fritidsorganisasjoner, ført til mindre aktivitet og færre medlemmer. I 2022 gikk medlemstallet opp litt igjen, men håper å kunne øke medlemstallet enda mer. Siden vi mener at vi har et så bra tilbud.

Søndag 8. januar fra klokka 16 til 18 skal vi arrangere en ake-dag på toppen av Svalandsheia. Vi fyrer opp et bål så ta med bålmat og akebrett. Det er et åpent arrangement som passer for alle dere som har lyst til å bli kjent med hva 4H er. Vi kommer også til å fortelle litt om 4H til de som vil vite litt mer om 4H. Nærmere informasjon kommer på Facebook-siden vår «Tveitås4H for alle». Hvis du er mellom 4 og 18 år eller har barn eller barnebarn som er mellom 4 og 18 år som kunne tenkt seg å bli med i 4H så håper vi at du/dere tar turen innom.

(Foto: Tveitås 4H)

4H er en religionsnøytral og politisk uavhengig organisasjon som styres av ungdommen selv, med hjelp av voksne når det trengs. 4H har over 11 000 medlemmer fordelt på ca. 550 4H-klubber over hele landet. 4H er for alle mellom 10 og 26 år, men det mulighet til å begynne i en alder fra 4 til 9 år som kløvermedlem for de som er spesielt interesserte. Hos oss får medlemmene mulighet til å utvikle seg selv, og være del av et sosialt fellesskap der alle har omsorg for hverandre. Det stilles ikke spesielle krav for å bli medlem.

4H-medlemmer gjør årlige prosjekter i klubben eller alene innen et av disse programområdene: helse, kultur, samfunn, natur, dyr og gårdsliv, teknologi og mekking, entreprenørskap eller 4H-arbeid. Målet er å lære ved å gjøre, og medlemmer kan få hjelp fra en prosjekthjelper. Hvert år avsluttes prosjektene med en høstfest der vi viser frem det vi har gjort. Fullførte prosjekter gir et merke og syv merker gir plakettnålen og plaketten, som markeres med en fest for alle i Agder som har fått plakettnålen det året. Kløvermedlem slipper å ha prosjekt.

Ønsker du å lære litt mer om 4H eller bli medlem kan du gå inn på 4H sin nettside 4H.no og lese mere om 4H der. Er det andre spørsmål om Tveitås 4H kan du ta kontakt med leder i Tveitås 4H, Aleksander Murberg Hurlen via mail: amhurlen@gmail.com.

 

Aleksander Murberg Hurlen

Tveitås 4H

______________

Brukerskapt