– Fryktelig dårlig vedlikeholdt

STEMLONA. Her på Stemlona i veikrysset mellom Evje, Vennesla og Birkeland er det stor forskjell på veistandarden vinterstid. – Vinterstid er denne vegen ofte fæl å kjøre på, forteller Jens Vellene.

Fylkesveien mellom Stemlona og Senumstad har i perioder vært dårlig vedlikeholdt om vinteren. BA fikk senest i romjula flere henvendelser om veistrekningen, der trafikantene er oppgitt over vedlikeholdet – igjen.

3. juledag fikk lokalavisa flere tilbakemeldinger fra sinte bilister som klaget på kjøreforholdene på veistrekningen. Samme ettermiddagen kjørte vi selv strekningen og opplevde at veien var svært hullete og vanskelig å kjøre med personbil.

Det var mange dype hull langs hele strekningen på 17 kilometer. Vi vurderte omkjøring om Vassbotn og Oggevatn denne dagen.

Når man vet at det 3. juledag også var en strålende dag med varmegrader og sol, så er det nesten uforståelig at ikke en veiskrape eller annet hadde blitt brukt til vedlikehold.

Forskjellen var enorm da man kom sørfra, og til Stemlona denne dagen. Veien videre mot Vegusdal eller mot Engesland og Iveland var i motsetning til nevnte fylkesveistrekning meget god å kjøre på. Her hadde man også med jevne mellomrom brukt veiskrape.

Det er ikke første gang BA mottar henvendelser angående denne fylkesveien. I fjor vinter fikk vi også flere henvendelser, og opplevde selv unødvendige dårlige kjøreforhold.

Vi tok i dag med oss Jens Vellene fra Engesland ut til strekningen.

– Vinterstid er denne vegen ofte fæl å kjøre på. Til tider dårlig brøyta og sjelden er vegen skrapa nedover mot Senumstad, forteller den fortvila vegdølen.

– Det har vært hål i hål i hele vegbanen og fryktelig vanskelig å kjøre. 3. juledag var vegen fryktelig dårlig vedlikeholdt, og hvorfor de ikke brukte veiskrapa den dagen er uforståelig.

– Slik var det i fjor vinter også, og noen bedring i vinter har det ikke blitt.

Det er Presis Vegdrift som har vedlikeholdet av denne fylkesveien.

Både i romjulen og denne uken har BA gjort gjentatte forsøk på å få tak i områdeansvarlige i Presis Vegdrift, uten å lykkes.

Det har heller ikke lyktes å få en uttalelse fra ansvarlig i Agder fylkeskommune.