– Det er nok voldsomt behagelig å være kumulert

 

En ville spart mye penger på stenge inne klimaminister Espen Bart Eide på Hotel Plaza og sluppet han laus etter stortingsvalget i 2025. Strømmen blir dyrere, bensinen blir dyrere og alt blir dyrere og regjeringa sier at vi må stramme inn for Norge er nesten bankerott. Men etter at Lula Da Silva har sittet i fengsel for korrupsjon, så vinner han presidentvalget i Brasil. Plutselig har vi råd til å gi seks milliarder kroner til en korrupt president som vil redde regnskogen. Om Lula de Silva stapper pengene i egen lomme som han har gjort før, eller bruker det til innkjøp av motorsager, skal være usagt. Men at det er bortkastet er heilt sikkert, og uetisk når folk i Norge sliter med strømregningene og mange må gå til Frelsesarmeen for å få matkasse. Jeg er iallfall ikke i tvil om hva jeg ville ha valgt mellom å verne noen trær i Brasil eller hjelpe folk som sliter med å betale strømregningen. Jeg ville valg å hjelpe våre innbyggere og ikke noen trær i Brasil.

Vi i FrP har ikke nominasjon til kommunelista før i begynnelsen av januar. Imponerende av Høyre som har så mange på lista. Vi i FrP bruker aldri å kumulere på vår liste og det blir det ikke denne gangen heller. Det er klart at det er litt risikabelt at velgerne skal bestemme å hvem som skal inn i kommunestyret. Men jeg syns ikke om at det er bare medlemmene av partiene som skal bestemme å hvem som skal inn i kommunestyret. Det beste er at velgerne tar den avgjørelsen. Men at det nok er voldsomt behagelig å være kumulert er det ingen tvil om. Tenk på oss ukumulerte som må gå rundt å drive egen valgkamp og er heilt skjelven og nervøs for om en kommer inn, mens de kumulerte kan sitte i sofaen å vite at de kommer inn nesten uansett. Trøsten for oss er at ikke alle vil stemme på kumulerte lister.

Litt skuffet over posisjonen i kommunestyret som ikke ville være med på å redusere litt på eiendomsskatten. De ville heller gi til ENØK-tiltak i kommunen. Men de som ikke har til salt i grauten har i iallfall ikke planer om å montere inn varmepumpe. Reduksjonen i eiendomsskatten ville gi til de som betaler mest i eiendomsskatt, ca. tusen kroner i mindre eiendomsskatt.

Jeg hadde også håpet på at Høyres forslag om å redusere lønnen til ordfører hadde gått igjennom. Jeg mener fortsatt at 85 prosent av én million 64 tusen og 318 kroner er ei voldsomt anstendig lønn.

Jeg syns det er merkelig at kommunen skal lønne ordfører Gyro Heia de dagene hun er i Energikommisjonen. Det er opplagt at hun burde bli trekt de dagene og fått lønn fra staten. Sånn som jeg blir trekt fra Uldal når jeg er i formannskapet. Det er klart at når jeg er borte fra arbeide, så skal jeg ikke ha lønn.

En god opplevelse i kommunestyret. De blå lefsene var byttet ut med baguetter og blautkake. Kjøkkenet skal ha ros for den fantastisk gode blautkaka. Håper det blir en vane.

 

Odd Gunnar Tveit

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.