Dagsturhytta Kolåsbu snart ferdig

(Foto: Trine Karlsen Holm)

Mandag denne uka kom seksjonene til Dagsturhytta frem til byggestedet på Herefoss med helikopter. Allerede tirsdag var hytta i grove trekk satt opp. Mens det gjenstår noe arbeid som skal gjøres ferdig mandag og tirsdag i neste uke, blant annet innendørs.

Det er Birkenes kommune som står som eier av hytta, noe som ligger i avtalene med Fylkeskommunen, mens det er Herefoss IL som skal drifte hele hytteprosjektet i fremtiden.

Fra Herefoss IL er det Hans Erik Topland som har vært og er ansvarlig for hytta og planleggingen. Topland har vært med å jobbe mye med prosjektet, sammen med flere dugnadsfolk fra bygda, forteller styremedlem i idrettslaget, Trine Karlsen Holm, til Birkenesavisa.

(Foto: Trine Karlsen Holm)

– I tillegg til hytta har vi hatt rundt 200 dugnadstimer på en utedo med snurredass. Denne ekstrakostnaden på ca 100 000 kroner, har også idrettslaget tatt på sin kappe.

– I tillegg kan det være verd å nevne at det er gruset opp en stor parkeringsplass nede ved veien, så det skal være greit for publikum å parkere. Fra veien og opp til hytta kan man først følge en traktorvei rundt 400 meter. Deretter er det rundt 350 meter med sti og litt stigning siste stykket inn til Kolåsbu.

(Foto: Trine Karlsen Holm)

– Hytta blir på 22 kvadratmeter, med fin utsikt, og vi gleder oss veldig til den står ferdig. Den blir naturlignok uten vann, og vil bli enkelt innredet. Åpningsdagen har vi ikke bestemt enda. Det er noe vi skal diskutere de neste dagene. Vi håper selvsagt på godt vær den dagen, avslutter Karlsen Holm.