Syng jula inn med Birkeland Storband på folkehøgskolen

DIRIGENT. Geir Knutson.

Birkeland Storband inviterer til julekonsert på folkehøyskolen onsdag neste uke. Dirigent Geir Knutson i Storbandet lover mye julestemning og god anledning til allsang.

– Vi ønsker å synge jula inn, med en fin blanding julesanger. Det blir mange av de tradisjonelle norske, og så dynger vi i tillegg på med de fineste amerikanske sangene, som alltid dukker opp før jul, forteller Geir.

SOLIST. Irma Amalie Teistedal.

– Vi har med oss dyktige solister i Erik Herje og Irma Amalie Teistedal. Itillegg har vi vært så heldig å få med oss kommunedirektør Anne Stapnes som forsanger. Hun kan lede forsamlinger, og får sikkert dratt med seg forsamlingen på litt allsang. Ja, de må da synge med på White Christmas i hvert fall, jeg kan ikke skjønne annet, lyder det fra Geir.

FORSANGER. Anne Stapnes.

Det er ikke noen jubileumsforestilling sånn i utgangspunktet, men Geir finner jubileer og ting som er verdt å markere for hvert eneste år i Storbandets 41-årige historie.

– Ja, vi kan jubilere for litt av hvert. Nevn et jubileum du, sier han.

– Hva med 35 års jubileum?

– Vi har jo holdt på i 41 år, men noe fra og til, og trekker man fra noen permisjoner eller ferier, så kan vi godt feire 35 års jubileum. I tillegg er det nok mange i Storbandet som kan feire 35 år siden konfirmasjonen, sier Geir, og har dermed laget en aldri så liten jubileumskonsert ut av det hele.

– Hva er ditt forhold til julesanger da?

– De har jeg et veldig godt forhold til, selv om det til tider har vært litt anstrengt. I og med at jeg er oppvokst i en kirkenær familie, med en far som var organist, så ble det mye juletregang på oss. Og ikke ante jeg at flere av disse julesangene hadde tett på 200 vers. Men jeg kan berolige alle med at vi trenger ikke så mange vers, det holder ofte med tre til fire vers, sier han.

Har du en egen julefavoritt da?

– Ja, jeg må vel si Blue Christmas akkurat nå. Først oppdaget jeg den vel med Elvis, men må si at versjonen med Celine Dion er storslagen. Han som har arrangert den burde fått kulturprisen, hvor enn han er.