Julemesse på Aktivitetssenteret: – Her koser mi oss noe himla

DAME MED GODT HUMØR: Aud Rosef var en av flere som storkoste seg på tirsdagens messe, hvor humøret var på topp.

I dag tirsdag kunne Aktivitetssenteret endelig arrangere den årlige julemessen på kommunesenteret igjen etter koronatiden. Stolene ble fort fylt opp etter at Anne-Karin H. Tveide hadde ønsket velkommen, og flere kom inn i kantina mens vi var på besøk.

Siden messen gikk på formiddagen var det naturlignok flest fra den eldre garde som stilte opp. Gjennomsnittsalderen gikk ned da Voksenopplæringens elever kom innom på besøk, tok lodd på en av de mange åre-rundene, før de måtte tilbake til undervisningen.

FRA VOKSENOPPLÆRINGEN. Shadia Dalkan fra Sør Sudan og Chantal Ingabire fra Kongo var innom, her sammen med Anna Birkeland Sørlien.

Det artige var at årene som ble solgt rundt på bordene var som i gamle dager, i tre med tall på. Og vi så med en gang at salget gikk godt, for bordene ble fort fylt opp av trepinnene. Det ble delt ut rikelig med premier på hver runde, så her var det så å si umulig å komme hjem uten gevinst.

TREKNINGS-SJEFEN. Anne-Karin H. Tveide holdt styr på trekningsrundene på basaren, hvor det ble delt ut mange gevinster hver runde.

Leder av messen, Anne-Karin H. Tveide, var svært godt fornøyd med det meste. Det eneste var snøfallet som var kommet, som nok hindret flere i å komme.

– Som du ser er det allerede kommet en del nå så tidlig, og flere kommer utover dagen. Vi startet opp nå klokken 10 og holder på til rundt 13.

– Det bugner av premier og gevinster og varer som kan kjøpes til blant annet julegaver. Næringslivet med butikkene på Birkeland har vært veldig flinke til å gi gaver til oss. I tillegg er det gitt gaver fra mange private, også av de som er her i dag.

– Vi har også bakt alle «syv slagene» til jul, som vi selger her i dag. Overskuddet på loddbøkene og årene, går rett tilbake til aktivitetssenteret. Disse kommer godt med i en slunken kasse, der vi blant annet bruker noe av disse på konserter eller foredrag. Man kan trygt si at det kommer brukerne våre til gode, avslutter lederen av Aktivitetssenteret.

FOLKSOMT. Det var mye folk innom på julemessen, og det ble tatt godt med lodd både på bøker og på årer.

Rundt et av bordene traff vi ni damer som hadde rigget seg til med flere årer før første trekning.

– Her har mi det veldig sosialt og koser oss noe himla, forteller Aud Rosef, på vegne av alle rundt bordet. Mi e ein livlig gjeng her kan du tru, og snart skal mi danse på bordene her. Men det blir når du har gått, forteller hun skjemten, til rungende latter rundt bordet. Å så må æ jo sei at her sitter pengene løst, avslutter Aud..

Det ble også servert kaffe og kaker, som Anne-Kirsten Håkedal hadde ansvaret for. I kantina ble det også servert en smakfull fiskesuppe av sjefskokk Svein Arne Bjelland.